webjay  Dołączył: 31 Mar 2007
Wszystko zalezy co sie chce osiagnac, co juz sie ma, czy to ma byc promocja jako promocja, czy promocja do zarabiania pieniedzy. Czasami lepiej wejsc w seo, czasami lepiej placic w adwordsach (wydalem juz kilkadzieciat k na adwordsy), a czasami jest najlepiej kupowac reklame buttonowa / bannerowa - wszystko jest wzgledne, za kazdym razem...

michalwochna  Dołączył: 31 Sty 2007
webjay napisał/a:
Wszystko zalezy co sie chce osiagnac, co juz sie ma, czy to ma byc promocja jako promocja, czy promocja do zarabiania pieniedzy.

Ja wychodzę z założenia, że jak tylko możliwości na to pozwalają, to należy użyć wszystkich możliwości. Każda z nich jest inna i tylko połączenie tego razem gwarantuje możliwość określenia, która z nich będzie najlepsza dla "naszego" biznesu, albo jak ustalić ich poszczególny udział.

Choć nie ulega wątpliwości, że najfajniej to by było zdobyć największy udział w ruchu organicznym.

Moim zdaniem, zakładając, że Kamil zupełnie zmieni podejście do swojej strony, tego co tam w kodzie sobie siedzi i tego co chce powiedzieć Panu Googlowi, jest nadzieja, że wypozycjonuje stronę na popularne słowa/frazy kluczowe. Tym samym znajdzie się na pierwszej stronie w wynikach Googla.

Fotografia ślubna to jedna z ciekawszych branży do pozycjonowania. Strasznie dużo się tutaj dzieje, nie tylko SEO się liczy. Więc trzeba być wytrwałym. Ale to mniej więcej jak w każdej dziedzinie.

MiC: przeoczyles chyba jeszcze post 'wawer1' - do ktorego tak naprawde pisalem ;P

ps. polowe poradnikow w dot. dobrego pozycjonowania mozna wlozyc miedzy bajki IMHO, choc zawieraja kilka ziarenek prawdy ;)

Ależ się rozpędziłem, wybaczcie. Wstałem o czwartej, zaliczyłem szkolenie w Dublinie (zupełnie czegoś innego się spodziewałem), wróciłem do siebie, sączę piwo i usiłuję pomóc.

Ziarenko prawdy wszędzie się znajdzie (w szkoleniu, z którego wróciłem też było). Tutaj też ono jest.

Jak ktoś ma czas, to może się w to samemu bawić.

nie nie nie, ja nie pilem do Ciebie z tymi ziarenkami prawdy!!! kurka, mialem na mysli ogolnodostepne / publikowane poradniki 'jak zdobyc 1 w google'... :)

webjay napisał/a:
nie nie nie, ja nie pilem do Ciebie z tymi ziarenkami prawdy!!! kurka, mialem na mysli ogolnodostepne / publikowane poradniki 'jak zdobyc 1 w google'... :)

Dokładnie, ja też to miałem na myśli :-)

uffff :-B

karmazyniello  Dołączył: 05 Lut 2008
  Pozycjonowanie strony
Kto się na tym zna i może podpowiedzieć ile trzeba na to wydać?
Czy AdWords się opłaca czy może lepiej zainwestować w pozycjonowanie długofalowe?

Pozdrawiam

romeoad  Dołączył: 02 Lis 2009
Moim nieskromnym zdaniem w ogóle się nie opłaca płacić za pozycjonowanie. Dużo więcej klientów zyskasz przez portfolio i polecenie.

romeoad, masz całkowitą rację, ale wchodząc na rynek z nową stroną, która ma być niezależna od pozostałych moich rzeczy, muszę w coś zainwestować.

romeoad  Dołączył: 02 Lis 2009
Z moich doświadczeń wynika, że najlepiej zainwestować czas w stworzenie atrakcyjnej treści, a ona sama się wypozycjonuje. Takie pozycjonowanie na siłę w dłuższym okresie rozliczeniowym to tylko i wyłącznie koszta.

[dopisane]
Wrzuć linka do niej do swojego portfolio, pod pozycją 'polecam' - to da lepszy efekt.

Czy jest ktoś na forum, kto ma pomysł na fajną i prostą stronę dla mnie i potrafi takową zrobić :?:

romeck  Dołączył: 18 Lut 2011
romeoad napisał/a:
Moim nieskromnym zdaniem w ogóle się nie opłaca płacić za pozycjonowanie.
Dużo więcej klientów zyskasz przez portfolio i polecenie.

Odświeżę wątek.

Na spotkaniu (w Rybniku na Festiwalu) Artur Nyk odpowiedział na pytanie, jak zdobywa nowych klientów (biznesowych, tworzy m.in. od dziesięciu lat katalogi Armatury Krakowskiej).
Odpowiedział, że ponad 30% zleceń to wynik jego portfolio na stronie www.
Zwykle pada takie zdanie:
"chciałbym mieć takie/tak wykonane zdjęcie, jakie widziałem u pana."

[ Dodano: 2014-03-30, 22:04 ]
karmazyniello napisał/a:
Czy jest ktoś na forum, kto ma pomysł na fajną i prostą stronę dla mnie i potrafi takową zrobić :?:

Pomysły wordpressowe (koszt od 40 do 60 dolarów za skórkę)

Skocz do: