Ganz  Dołączył: 30 Kwi 2007
Ulubiony temat admina: Jaka karta SD?
Może jestem nienormalny, ale nie mogę znaleźć odpowiedniej karty SD.
Naczytałem się archiwum i wszyscy mówią o czytnikach, portach USB, sysytemach operacyjnych, konfiguracji gwiazd wpływającej na prędkość odczytu, a mnie to w ogóle nie interesuje bo jak zrzucam z karty to może się downloadować nawet 20min, bo robie to za zwyczaj w domu, kiedy mam czas na herbatę/piwo i mi się nie spieszy.
Mnie interesuje:
- karta 2G
- czy warto kupić szybszą kartę (i jaką?) w celu przyspieszenia zapisu zdjęcia na kartę podczas robienia tegoż zdjęcia w K100D i kilka razy czytałem o ograniczeniach tego sprzętu, ale nikt (może) nie napisał ile to konkretnie wynosi, i że opłaca się np. "jakiś super hiper extreme, ale już ultra extreme i mega power to już się nie opłaca bo nie wydoli"

Konkretnie: aktualna karta zapisuje RAWa ok 5s.
Czy ktoś przerobił ten temat od tej strony?
pozdrawiam,
Zdesperowany

Michał K  Dołączył: 22 Lut 2007
Ja kupiłem Goodrama 2 GB ale 50x i mi styga w Samie GX-1s

piotr_luk  Dołączył: 14 Kwi 2007

Ijon  Dołączył: 27 Paź 2006
Ganz napisał/a:
Konkretnie: aktualna karta zapisuje RAWa ok 5s.
Czy ktoś przerobił ten temat od tej strony?
Też tak miałem z kartą którą dostałem razem z aparatem (też K100D). Po kupnie Goodrama 2GB x100 zapis RAWów znacznie przyspieszył.

Ganz  Dołączył: 30 Kwi 2007
oki, dzięki, w ramach zadośćuczynienia za lenistwo małe zestawienie kart polecanych przez forumowiczów:
Goodram 2GB 50x
Goodram 2GB x100
GoodRam x150
GoodRam 1GB HighSpeed
Sandisk Extreme III 2GB
SanDisk Extreme III 1GB Predkość zapisu 20 MB/s.
Sandisk Ultra II - 1GB, 2GB
Transcend 2GB 150x
Pretec Cheetah 133x

Nie widzę opcji zamknięcia wątku, więc prośba do kolorowych: z mojej strony można zamykać.

sołtys  Dołączył: 19 Kwi 2006
Ganz napisał/a:
Nie widzę opcji zamknięcia wątku, więc prośba do kolorowych: z mojej strony można zamykać.

i słusznie :-B ;-)

Skocz do: