MZ-5, K10D, SMC DA 18-55mm, sigma 17-70 Dc Macro, SMC-A 50mm/f1.7, Metz 58 AF-1, grip DBG-2
K10D | MZ-5n | MZ-M
Sam mam duzo wieksza, ale okulary nosze tylko w pracy. Nie moge sie przyzwyczaic, na zewnatrz czuje sie jak w bym nosil sloj na glowie. Takze do focenia tym bardziej nawet nie zastanawiam sie nad okularami.maniownik napisał/a:Sam dysponuje wadą wzroku może niezbyt wielką (L-05, P-1.0)
maniownik napisał/a:Próbowałem znaleźć jakąś muszlę oczną ale do pentaxa to "masakra jest jakaś"
cotti napisał/a:to kto zrobi aparat pod osoby z celowniczym lewym? :)
pozdrawiam,
dzerrry
Na tym forum nie ma OT, każdy post jest dokładnie na temat, który został w nim zawarty.
Przebrzydły Olympusiarz / dla przyjaciół Zygmunt
CytatW kasetce jest chyba korekcja dioptryczna?
Moje zdjęcia pozostają amatorskie ze względu na szumy na wysokim ISO i brak AF
bEEf napisał/a:niby mam w porywach -0.5 (takie mam okulary, których używam w kinie, poza tym nie muszę), a didolek od korekcji muszę dawać prawie maksymalnie w prawo.
pozdrawiam,
dzerrry
mam to samo, dlatego jednak czasem zdejmuje okularki( -1,5 na oba oczodoły)zenza napisał/a:mianowicie szkła same mi sie przyciemniają i czasami mam wrażenie, że coś za ciemno jest i próbuje zmieniać ekspozycję.
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Za Fafniakiem: Nie dla leniiii !!!!!!!!!!
Moje pstryki
Ż jest P... p.
Portfolio: http://dariusz.majgier.pl/
Portrety Uliczne Nieznajomych: http://dariusz.majgier.pl/portrety/
Canon 1Ds Mark II | 35/1.4L | 50/1.4 | 85/1.8 | 135/2.0L | 580EX II
www.abjphotography.com
Ż jest P... p.
dtox napisał/a:a sa soczewki kontaktowe korekcyjne dla wady zwanej astygmatyzmem?
Identycznie co do milimetra, a dodatkowo przestawiam nosem AFzorzyk napisał/a:Zawsze w okularach. W zwiazku z tym prawe szkło zwykle cierpi od prawego kciuka (jestem lewooczny)
Są dwa lematy Dady-Opiszona.
Trzeci lemat Dady - FuFu w kwadracie jest boskie.
Pozdrowienia z jaskini Kicka
Jak na strychu: jakieś puszki, parę słoików i trochę innego badziewia.
A w kącie album z jakimiś fotkami
MZ-5, K10D, SMC DA 18-55mm, sigma 17-70 Dc Macro, SMC-A 50mm/f1.7, Metz 58 AF-1, grip DBG-2