Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
CzareK
Ależ ten Tamron 150-600 jest właśnie pod FF, o najnowszych obiektywach makro nie wspominającgreentrek napisał/a:Nie wmówicie mi że firmy angażują duży potencjał w opracowanie nowych szkieł tylko po to by je mogła kupić garstka profi.
dusza Pentaksa, a sprzęt Canona
P30n, 5D Mk I, objektorów kilka i same pełne klatki RF
teta napisał/a:Tamron 150-600 jest właśnie pod FF
CzareK
FF, Crop / Klisza, Cyfra / 12mm - 400mm
PentaGrupa na FB | Zapraszam również na moją stronę poświęconą fotografii nieruchomości - bshots.pl
FF, Crop / Klisza, Cyfra / 12mm - 400mm
PentaGrupa na FB | Zapraszam również na moją stronę poświęconą fotografii nieruchomości - bshots.pl
W jednym baraku to Pentaks klepie całą swoją produkcję.teta napisał/a:w dużym stopniu, z powodu baraku FF.
Polska, cóż, to nie Śląsk, ale też tam ładnie, A. Sapkowski, "Boży wojownicy"
GX8, GM1, P7-14, P12-32, P35-100, P100-300, K50/1.1
Jak od czasu przejęcia działu lustrzanek Minolty wymyślili dwa nowe bagnety to nic dziwnego że sytuacja jest fatalna. Przecież pod te bagnety też trzeba zaprojektować i wyprodukować obiektywy. Do tego dołożyli całą gamę przejściówek pomiędzy bagnetami. Po Minolcie przejęli też dziwaczną stopkę do lampy którą teraz zmieniają na normalną bo w starej się nie da wszystkiego zrobić tak jak trzeba. W dodatku mają akcesoria do kamer na normalną stopkę lampy które mogli by zastosować w swoich filmujących pseudo-lustrzankach ale nie da się podpiąć.pipeman napisał/a:ostatnio się słyszy o fatalnej sytuacji Sony nie związanej z konsolam
pipeman napisał/a:A co ma FF do bagnetu?/
Tamron 70-200 też jest na FF i jakoś nie przeszkadzało to go pod nasz bagnet przystosować.
Również nie rozumiem dlaczego kundelka w zakresie 400mm nie wypuszczają, skoro z powodu braku konkurencji by się świetnie sprzedawał...
arQ napisał/a:
A sam obiektyw wydaje się być ciekawą konkurencją do Sigm, optycznie też nienajgorszą
Polecam lekturę http://www.sony.net/SonyInfo/IR/financial/fr/x4rd napisał/a:pipeman oni chyba od czasu wejścia na rynek mają deficytowy dział foto
mamy zoom 10x vs 4x - to było do przewidzenia niemniej Bigma jest znacząco lepsza od Tamrona w zakresie 50-149 mm żeby nie było, że się nabijam -propozycja Tamrona to fajna oferta pasiarzo-spoterska w niezłej cenieschwefel napisał/a:Optycznie jest lepszy od 50-500, zwłaszcza w zakresie 500-600mm
dusza Pentaksa, a sprzęt Canona
P30n, 5D Mk I, objektorów kilka i same pełne klatki RF
greentrek napisał/a:Znowu ten FF
Ja tam nie wiem, ale przecież kasę robi się na APSC, jaki odsetek rynku stanowi lustro FF? Tym bardziej że "FF dla ludu" do dość świeży wynalazek. Nie wmówicie mi że firmy angażują duży potencjał w opracowanie nowych szkieł tylko po to by je mogła kupić garstka profi.
Liczących się firm niezależnych jest tylko kilka - Sigma, Tamron, również Tokina i, nie wiadomo dlaczego nie promująca własnej marki, Cosina. W tej chwili karty rozdaje, wiadomo, Sigma - i akurat jej najważniejsze premiery będą dostępne na PK [vide 18-35]. Że jeszcze nie są - cóż, po prostu nie wyrabiają z produkcją pod inne bagnety, NiC są uprzywilejowane, premiera na A też miała być sporo później. Nb. tak samo jest z rzeczonym Tamronem - w komentarzach pod testem na Optycznych Arek napisał że "5 milionów ptasiarzy w GB wykupuje wszystko na pniu", ot co.
A w kwestii oświadczeń przedstawicieli Tamrona że nie planują wypuszczenia modelu z PK - jeśli ktoś w biznesie mówi "nie", to nie powinien się zajmować biznesem. Jeśli rynek wymusi, to zakichanym interesem firmy jest to dać, tym bardziej że technicznie wymiana bagnetu jest trywialna.
Lynne: Co ci zamówić?
Ja: Stek...
Lynne: Nie powinieneś jeść mięsa. Kobiety lubią mężczyzn niezależnych, o silnej woli...
Ja: Lynne, ja robię zdjęcia Pentaksem i obrabiam je pod Linuksem...
Lynne: Dobra, to jaki ma być ten stek? Krwisty?