Sercu bliski Beskid Niski.
www.beskid-niski.pl
Kompendium wiedzy o Beskidzie Niskim,
górach, ludziach, historii i architekturze.
6x7 z kominkiem, pryzmatem oraz drewnianą rączką
Ż jest P... p.
Cytatskaner, skaner
CytatK10D.
I wten prosty sposób juz wiesz, co robić
www.beskid-niski.pl
Pozdrawiam, Jurek.
Pentax K 1 II ,Irix 15 mm. 24-70, f-2,8. 15-30. f-2,8. 100 mm macro. oraz kilka szkiełek zbieranych od lat 80-tych
Portfolio: http://dariusz.majgier.pl/
Portrety Uliczne Nieznajomych: http://dariusz.majgier.pl/portrety/
Są dwa lematy Dady-Opiszona.
Trzeci lemat Dady - FuFu w kwadracie jest boskie.
Pozdrowienia z jaskini Kicka
Ale filmy kosztują i wywołanie także kosztuje. Każdy film trzeba wywołać.pawelb napisał/a:Aparaty na film są tańsze, nie tracą tak na wartości, są bardziej długowieczne.
Nie przesadzaj. Przecież na jednym akku robisz 300-500 Rawów.. A ładowarka i czytnik, to nie wiem po co ze sobą brać.pawelb napisał/a:Nie trzeba przed każdym wyjściem z domu sprawdzać stanu akumulatorów, brać zapasowych akumulatorów, pamiętać o ładowarce i kabelku USB/czytniku
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Za Fafniakiem: Nie dla leniiii !!!!!!!!!!
Moje pstryki
argawen napisał/a:Ale filmy kosztują i wywołanie także kosztuje. Każdy film trzeba wywołać.
6x7 z kominkiem, pryzmatem oraz drewnianą rączką
matb napisał/a:Jedna klatka slajdu (z oramkowaniem) to koszt nieco ponad jednego zeta, góra dwa. Odbitka 20x30 kosztuje ok. 5zł.
Dziwne, bo ja płacę 2,5-3 zł za 20x30 i 6 zł za 30x45.matb napisał/a:Odbitka 20x30 kosztuje ok. 5zł.
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Za Fafniakiem: Nie dla leniiii !!!!!!!!!!
Moje pstryki
K10D | MZ-5n | MZ-M
pozdrawiam,
dzerrry
www.beskid-niski.pl
CytatWojtek a Samsung nie wchodzi w rachubę, za różnicę ceny jakiegos płaskiego skanera
www.beskid-niski.pl
CytatCzy skanowanie jest tak trudne i wymaga tak wielkich umiejętności?
Moje zdjęcia pozostają amatorskie ze względu na szumy na wysokim ISO i brak AF
Tu jest duzo czynnikow:H.M. napisał/a:przeglądam sobie w sieci efekty pracy różnych skanerów i poraża mnie ogromny rozrzut jakości skanów, nawet z tego samego filmu, z tego samego skanera
H.M. napisał/a:Czy uzyskanie skanu dla formatu 40x60 cm, porównywalnego z 10 megapikselowym rawem z k10 jest trudną sztuką? Jak jest z większymi formatami - tu gdzie pikseli już nie starcza?
pozdrawiam,
dzerrry