zoran  Dołączył: 08 Wrz 2009
Wiem wiem, ta informacja jest na tej stronie z programem że musi być to zainstalowane, ściągnąłem, ale przy instalacji programu wyskakuje komunikat że nie działa z XP, zresztą ktoś w komentarzach na stronie z programem też to napisał.

pyciar  Dołączył: 29 Cze 2007
poszukaj więc starszej wersji :) program mi się spodobał i zostanie na moim komputerze na dłużej

zoran  Dołączył: 08 Wrz 2009
Skoro piszesz że prostszy w obsłudze od gimpa to może mnie nie zniechęci, tylko czy jest wersja na 12xp, bo ten komentarz że nie działa z xp był chyba z 2012r. Polecę go znajomej, niech sprawdzi jak nim jest bo gimp też jej nie podszedł i najwyżej trzeba będzie wreszcie coś nowszego od xp zainstalować;)
Ale jak ktoś jeszcze wie o jakimś prostym programie z tym wtapianym lassem to niech się odezwie;)
Dzięki za te informacje do tej pory.

[ Dodano: 2014-05-30, 18:44 ]
A tak przy okazji, co może być przyczyną że program do korekcji perspektywy Nshift zdjęcia jednego aparatu ładnie koryguje a z drugiego nie chce, nie można załadować do niego zdjęcia, z obydwu aparatów to JPEGi

pyciar  Dołączył: 29 Cze 2007
zoran, może nie ma takiego aparatu/obiektywu w bazie? albo czyta informacje z EXIF a w tym 2 pliku dane są wycięte? dokładną odpowiedź da nam tylko wróżka :-P
inne wersje paint.net ściągniesz z: http://paint.net.amihotor...t.Net_Versions/

PS
na przyszłość: utwórz nowy post w tego typu sprawach np w dziele pierwsze kroki. Jak sam widzisz tytuł tego to "Nama5 -..." a Twoje pytanie ani w 1% się do niego nie odnosi

cube007  Dołączył: 12 Mar 2009
zoran napisał/a:
przy instalacji programu wyskakuje komunikat że nie działa z XP, zresztą ktoś w komentarzach na stronie z programem też to napisał.
Paint.NET wersja 3.5.11 działa z XP, natomiast v4 dziala tylko z win7 i win8...

izbkp  Dołączył: 15 Gru 2008
Wg informacji na stronie domowej - http://www.getpaint.net/download.html
3.5.11 - to aktualna wersja stabilna a 4.0 to beta, która wymaga "Windows 7 SP1 lub nowszego".

Skocz do: