PentaGrupa na FB | Zapraszam również na moją stronę poświęconą fotografii nieruchomości - bshots.pl
x4rd napisał/a:cube007 dzięki za link - poczytam w wolnej chwili. ;)
Czy do działu Imaging należą również TV / komórki? To by wiele tłumaczyło
FF, Crop / Klisza, Cyfra / 12mm - 400mm
pipeman napisał/a:Czyli razem aparaty, kamery, telewizory i telefony są w plecy ...... oby tak dalej.
dusza Pentaksa, a sprzęt Canona
P30n, 5D Mk I, objektorów kilka i same pełne klatki RF
CytatSony przerywa prace nad telewizorami OLED
Japoński producent wstrzymał wszystkie badania nad telewizorami OLED, a środki przeznaczone na rozwój tej technologii przenosi na inne projekty, donosi japońska gazeta "Nikkei".
Już w zeszłym roku pojawiała się informacja, że Sony może zaprzestać prac nad telewizorami OLED, po tym jak producent zakończył współpracę z firmą Panasonic, która miała na celu dostarczenie na rynek tańszych produktów wykorzystujących tę technologię.
Japońska gazeta informuje, że japoński koncern nie widzi w tej chwili przyszłości dla urządzeń wykorzystujących technologię OLED. Sony jest bardziej zainteresowana telewizorami 4K, które w ostatnim czasie cieszą się większym zainteresowaniem.
Producent elektroniki nie wydał jeszcze oficjalnego oświadczenia, ale taki obrót sprawy nie powinien być dla nikogo zaskoczeniem. Sytuacja finansowa Sony nie wygląda bowiem najlepiej - w lutym koncern musiał zrezygnować ze swojego biznesu produkcji komputerów, który nie przynosił zysków i zwolnić 5 tys. pracowników.
ZX-7, K-5, Kadyszka i jeden limited
małym OT - pytanie kiedy filmy w 4K będą, bo FHD będzie skalowane - a jak wiadomo skalowanie zawsze powoduje utratę jakości. To takie napalanie się dziś jak na nadgryzakę BLU-RAY - fajnie mieć dane na kilku a nie kilkudziesięciu płytach, ale ILE osób ma w PC czytniki BD tylko na razie do filmów i backupu się nadająGwiazdor napisał/a:Sony jest bardziej zainteresowana telewizorami 4K, które w ostatnim czasie cieszą się większym zainteresowaniem.
Bo ja to chyba wierzę, że wiara czyni cuda.Apas napisał/a:Zdrowy rozsąek naprawdę podpowiada zmianę systemu, ale z jakichś przyczyn trwamy
K-x, K-5II, 18-55 II, Sigma 100-300/4, Tamron 2.8 17-50, Pentacon 1.8/50, Jupiter-37A/3,5/135, jakiś statyw, monopod i coś do błyskania.
FF, Crop / Klisza, Cyfra / 12mm - 400mm
amatorsliwek napisał/a:Pojawiły się może jakieś plotki o dostępności tego szkiełka pod nasz bagnet? Albo może o zapowiadanym nowym zoomie Pentaxa?
PentaGrupa na FB | Zapraszam również na moją stronę poświęconą fotografii nieruchomości - bshots.pl
x4rd napisał/a:
Co do Pentaksa - cisza.
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
pipeman napisał/a:..economy FF w systemie gdzie 400/5.6 ...
Pojechałem, pomacałem i wróciłem do domku z nowiutkim K3 ....
Polska, cóż, to nie Śląsk, ale też tam ładnie, A. Sapkowski, "Boży wojownicy"
GX8, GM1, P7-14, P12-32, P35-100, P100-300, K50/1.1
wuzet napisał/a:I że niby to 400/5.6 na FuFu będzie lepsze od 300/4 na APS-C ?
K-5, K-5IIs, MZ-7, 6D
SMC PENTIGMAMRON DFA*17-510mm f/~2.7 u'LTD EX DC OS SDM HSM ED Di LD [IF] MACRO, 69 elementów w 59 grupach, 3729g.