x4rd  Dołączył: 07 Mar 2012
cube007 dzięki za link - poczytam w wolnej chwili. ;)

Czy do działu Imaging należą również TV / komórki? To by wiele tłumaczyło :-D

cube007  Dołączył: 12 Mar 2009
x4rd napisał/a:
cube007 dzięki za link - poczytam w wolnej chwili. ;)

Czy do działu Imaging należą również TV / komórki? To by wiele tłumaczyło :-D

Imaging Products & Solutions to aparaty cyfrowe i kamery video oraz sprzęty profesjonalne (w tym dla nadawców TV).
Komórki są w Mobile Products & Communications i jest to najbardziej deficytowy dział Sony w ostatnim roku (strata 75mld jenow - mniejsza niż rok temu); telewizory to dział Home Entertainment & Sound (25mld jenow na minusie).

pipeman wspomniał o konsolach - dział Game też był w ostatnim roku pod kreską...

pipeman  Dołączył: 03 Cze 2010
Czyli razem aparaty, kamery, telewizory i telefony są w plecy ...... oby tak dalej.

arQ  Dołączył: 10 Mar 2011
pipeman napisał/a:
Czyli razem aparaty, kamery, telewizory i telefony są w plecy ...... oby tak dalej.
:evilsmile:

Gwiazdor  Dołączył: 05 Mar 2007
Cytat
Sony przerywa prace nad telewizorami OLED
Japoński producent wstrzymał wszystkie badania nad telewizorami OLED, a środki przeznaczone na rozwój tej technologii przenosi na inne projekty, donosi japońska gazeta "Nikkei".

Już w zeszłym roku pojawiała się informacja, że Sony może zaprzestać prac nad telewizorami OLED, po tym jak producent zakończył współpracę z firmą Panasonic, która miała na celu dostarczenie na rynek tańszych produktów wykorzystujących tę technologię.

Japońska gazeta informuje, że japoński koncern nie widzi w tej chwili przyszłości dla urządzeń wykorzystujących technologię OLED. Sony jest bardziej zainteresowana telewizorami 4K, które w ostatnim czasie cieszą się większym zainteresowaniem.

Producent elektroniki nie wydał jeszcze oficjalnego oświadczenia, ale taki obrót sprawy nie powinien być dla nikogo zaskoczeniem. Sytuacja finansowa Sony nie wygląda bowiem najlepiej - w lutym koncern musiał zrezygnować ze swojego biznesu produkcji komputerów, który nie przynosił zysków i zwolnić 5 tys. pracowników.

Gwiazdor napisał/a:
Sony jest bardziej zainteresowana telewizorami 4K, które w ostatnim czasie cieszą się większym zainteresowaniem.
małym OT - pytanie kiedy filmy w 4K będą, bo FHD będzie skalowane - a jak wiadomo skalowanie zawsze powoduje utratę jakości. To takie napalanie się dziś jak na nadgryzakę BLU-RAY - fajnie mieć dane na kilku a nie kilkudziesięciu płytach, ale ILE osób ma w PC czytniki BD :?: tylko na razie do filmów i backupu się nadają :roll:

teta  Dołączył: 28 Kwi 2006
Apas napisał/a:
Zdrowy rozsąek naprawdę podpowiada zmianę systemu, ale z jakichś przyczyn trwamy
Bo ja to chyba wierzę, że wiara czyni cuda.

mak400  Dołączył: 23 Kwi 2010
:-B :-B :-B

pipeman  Dołączył: 03 Cze 2010
Na święta nazbierałem na economy FF w systemie gdzie 400/5.6 nie jest czymś magicznym.
Pojechałem, pomacałem i wróciłem do domku z nowiutkim K3 .... stwierdzam że trzeba pomału się leczyć.

pipeman, zamiast economy FF masz fulwypas APSC ;-)

amatorsliwek  Dołączył: 11 Maj 2014
Pojawiły się może jakieś plotki o dostępności tego szkiełka pod nasz bagnet? Albo może o zapowiadanym nowym zoomie Pentaxa?

amatorsliwek napisał/a:
Pojawiły się może jakieś plotki o dostępności tego szkiełka pod nasz bagnet? Albo może o zapowiadanym nowym zoomie Pentaxa?

Tamron nie planuje wypuścić tego szkiełka z mocowaniem K, tak samo jak brak informacji o 24-70 i 70-200 z USD.

Co do Pentaksa - cisza.

tomek_j  Dołączył: 04 Lis 2010
x4rd napisał/a:

Co do Pentaksa - cisza.

Pentax szykuje podobno nowe rewelacyjne szkło 40 -65 f5.6-8 Limited w wersji srebrnej za 5000PLN

Michu  Dołączył: 18 Kwi 2006
Na czarną wersję bym się skusił...

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
Musiałaby być doskonale czarna

kOKOn  Dołączył: 07 Lip 2007
pipeman napisał/a:
..economy FF w systemie gdzie 400/5.6 ...
Pojechałem, pomacałem i wróciłem do domku z nowiutkim K3 ....

A co Cię skłoniło do takiej decyzji ?
Bo ja mam podobne ciągoty, szczególnie do budżetowego 400/5,6.

wuzet  Dołączył: 12 Sie 2009
I że niby to 400/5.6 na FuFu będzie lepsze od 300/4 na APS-C ?

Benek  Dołączył: 18 Wrz 2008
Jeżeli ktoś chce dłużyzny, to chyba najlepiej zrobi wchodząc w jak najmniejsze matryce. Ot, chociażby 4/3.

Benek albo Pentaksowe Q z adapterem K ;)

philip100  Dołączył: 30 Paź 2010
wuzet napisał/a:
I że niby to 400/5.6 na FuFu będzie lepsze od 300/4 na APS-C ?

Najlepsze byłoby budżetowe 300/2.8 z dobrym AF i stabilizacją. Wszystko jedno czy pod APSC, czy FuFu :mrgreen:
A poważnie, myśląc wyłącznie o ogniskowych >=300mm , to raczej bez sensu w ogóle zastanawiać się nad FuFu. Podobnie jak z macro. IMHO.

Skocz do: