K-3 K200 +....kilkadziesiąt kilo gratów...
Pozdrawiam
Arti
Arti napisał/a:nadal czuję w tym wątku lekkie voodoo... lekki zapach siarki się roznosi.
K 5IIs, LX,MX,MEs,ME F,superA,MZ5n,Z1p,ZX-M,KM,SFXn,SF7,P50,SP II+słoiki 16-500mm,flaszki
Wierzę, ale inne działały!maser napisał/a:Pentagram, Wierz mi
K-3 K200 +....kilkadziesiąt kilo gratów...
Ja się zakładał nie będę. Dodam jeszcze tylko że na różnego rodzaju masztach oprócz BTSów zakładane są też różne inne nadajniki do różnych zastosowań na różne częstotliwości o rożnych mocach. Więc jakby to powiedzieć może być różnie ....Arti napisał/a:ZbyszekB napisał/a:Moc pola elektromagnetycznego maleje proporcjonalnie do kwadratu odległości.
Nie tamtego nadajnika... tamtego rośnie proporcjonalnie do wpływu emerytur...
A tak nieco poważniej, to jestem skłonny zaryzykować zakład, że żadna stacja bazowa telefonii komórczakowej w tym kraju nie wyłączy aparatu nawet przed samą anteną. Chociaż za stare NMT nie ręczę.
Felek napisał/a:Jak w temacie;wszedłem na wieże wysoką na 50 m i Pentax przestał działać. Nic , zero reakcji.Inne aparaty działały bez zastrzeżeń. Po zejściu z wieży działał bez zastrzeżeń. Akumulatory Enelop dobrze naładowane. Ki czort?