Bart
Leń.Lawnowerman napisał/a:Wybaczcie,
Jarek Dabrowski napisał/a:http://lmgtfy.com/?q=K-5+K-5IIs+r%C3%B3%C5%BCnice
jeden z pierwszych linków
http://www.optyczne.pl/51..._i_K-5_IIs.html
Cytat
Leń.Lawnowerman napisał/a:Wybaczcie,
Bart
Lawnowerman napisał/a:czy warto kupić k5 czy lepiej k5II
K 5IIs, LX,MX,MEs,ME F,superA,MZ5n,Z1p,ZX-M,KM,SFXn,SF7,P50,SP II+słoiki 16-500mm,flaszki
MarWoj napisał/a:Lawnowerman napisał/a:czy warto kupić k5 czy lepiej k5II
K 5 IIs .
Bart
Lawnowerman napisał/a:MarWoj napisał/a:Lawnowerman napisał/a:czy warto kupić k5 czy lepiej k5II
K 5 IIs .
bo?
Moja strona -> Aczkolwiek
Bart
K5 18-55 WR,*55/1.4, *50-135/2.8
Lawnowerman napisał/a:
bo?
Lynne: Co ci zamówić?
Ja: Stek...
Lynne: Nie powinieneś jeść mięsa. Kobiety lubią mężczyzn niezależnych, o silnej woli...
Ja: Lynne, ja robię zdjęcia Pentaksem i obrabiam je pod Linuksem...
Lynne: Dobra, to jaki ma być ten stek? Krwisty?
mas7odon napisał/a:Koledzy dobrze radzą. Bierz K-5IIs. Mam oba i "zwykła" K-5 idzie na giełdę 17 lipca :)
Bart
W K-5II i K-5IIs AF Jest nieco szybszy i znacząco celniejszy w słabszym świetle niż ten w K-5. Co do literki "s" to ja mam K-5 i K-5IIs i brak filtra AA to jak dla mnie rewelacja. Jak się czasem pojawi mora to ją można łatwo usunąć w LR.Lawnowerman napisał/a:bo na razie doczytałem, że II ma lepszy AF.
Ale lepszy o ile i o co?
ZbyszekB napisał/a:W K-5II i K-5IIs AF Jest nieco szybszy i znacząco celniejszy w słabszym świetle niż ten w K-5. Co do literki "s" to ja mam K-5 i K-5IIs i brak filtra AA to jak dla mnie rewelacja. Jak się czasem pojawi mora to ją można łatwo usunąć w LR.Lawnowerman napisał/a:bo na razie doczytałem, że II ma lepszy AF.
Ale lepszy o ile i o co?
Bart
Są dwa lematy Dady-Opiszona.
Trzeci lemat Dady - FuFu w kwadracie jest boskie.
Pozdrowienia z jaskini Kicka
Lawnowerman napisał/a:Ale dla amatora różnica między niemi jest na tyle duża, że warto szukac S czy sam K5 wystarczy?
K 5IIs, LX,MX,MEs,ME F,superA,MZ5n,Z1p,ZX-M,KM,SFXn,SF7,P50,SP II+słoiki 16-500mm,flaszki
Ja jestem amatorem i dla mnie była wystarczająco duża różnica. Ale oczywiście trzeba pamiętać że na świecie są różne "amatory".Lawnowerman napisał/a:Ale dla amatora różnica między niemi jest na tyle duża, że warto szukac S czy sam K5 wystarczy?
K5IIs, Sigma 17-50, DA 55-300
Escaflowne napisał/a:Lepiej kupić K5 bo tani a jakością obrazka niczym się nie rożni od K5-I
Fujifilm XT-1, XF 10-24 F/4 R OIS, XF 18-135 F/3.5-5.6 R LM OIS WR, XF 60 F/2.4, XC 50-230mm F/4.5-6.7 OIS, Panasonic LX-100
Moje fotki : http://500px.com/6sycamor
Rafał | K-3 | 23ltd | 43ltd | 77ltd | P100 | S 17-50 | S 100-300 | 8mm rybka| Metz 50 | Benro
rbucz napisał/a:Ale warto dopłacić do K-5 II - AF jest zauważalnie lepszy niż w pierwszej wersji.
Lynne: Co ci zamówić?
Ja: Stek...
Lynne: Nie powinieneś jeść mięsa. Kobiety lubią mężczyzn niezależnych, o silnej woli...
Ja: Lynne, ja robię zdjęcia Pentaksem i obrabiam je pod Linuksem...
Lynne: Dobra, to jaki ma być ten stek? Krwisty?
Mam K-5 i K-5IIs i zdarza się że używam obydwu w tych samych warunkach oświetleniowych. Różnica w pracy AFa jest dość mocno zauważalna w słabym świetle, gdy jest jasno to faktycznie można by tą poprawę pominąć.Apas napisał/a:Mam mieszane uczicia ilekroć to słyszę. Fakt, K-5II miałem w łapach krótko, za krótko, żeby zrobic pełny test 'w praniu'. Fakt kolejny - jakąś poprawę pracy AF w stosunku do mojej K-5 (I) może zauważyłem, a może się zasugerowałem. Ale odniosłem wrażenie, że nawet, jeśli ta poprawa jest, to tradycyjnie jak to u Pentaxa - mocno ewolucyjna. Nie ma rzutu o glebę, nie jest tak, że jak się popstrykało K-5II, to powrót do pierwszej wersji boli, jak wizyta u proktologa...