CytatKażdy mierzy swoją miarą Ty ni eużywasz a ja serię używam
Moje zdjęcia pozostają amatorskie ze względu na szumy na wysokim ISO i brak AF
argawen napisał/a:To jakie ty zdjęcia robisz ? Myślałem, że sport, ale z bracketingiem ?CytatWeź też pod uwagę że zaledwie 3 ujecia z auto bracketingiem to seria 9 zdjęć.
bEEf napisał/a:CytatKażdy mierzy swoją miarą Ty ni eużywasz a ja serię używam
Problem w tym, że wytykasz ludziom głupoty w doradzaniu, a okazuje się, że to Ty używasz aparatu inaczej niż większość osób, a nie na odwrót.
To do czego, w dodatku z bracketingiem ? Poważnie, nie wiem. Za mało się znam.Kfan napisał/a:A co to seria tylko do sportu sięnadaje?
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Za Fafniakiem: Nie dla leniiii !!!!!!!!!!
Moje pstryki
seele napisał/a:" ...No i K100d "zasuwa" aż 2,6 kl/s a DS 2,8. ... "
To jakaś olimpiada czy cóś ???!!!
Idę napić się piwa, bo kompletnie pogubiłem się.Kfan napisał/a:Może popatrz jak używają aparatów fotografujący rzecznika prasowego - oni to dopiero marnują migawkę.
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Moje pstryki
argawen napisał/a:To do czego, w dodatku z bracketingiem ? Poważnie, nie wiem. Za mało się znam.Kfan napisał/a:A co to seria tylko do sportu sięnadaje?
argawen napisał/a:Idę napić się piwa, bo kompletnie pogubiłem się.Kfan napisał/a:Może popatrz jak używają aparatów fotografujący rzecznika prasowego - oni to dopiero marnują migawkę.
Ja tam nigdy w takiej sytuacji nie używam bracketingu. Ale co kto lubi.Kfan napisał/a:lecący ptaszek - raz na tle drzew a za moment na tle nieba - nadążysz robić korekcję kadrować i ostrzyć?
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Moje pstryki
argawen napisał/a:Ja tam nigdy w takiej sytuacji nie używam bracketingu. Ale co kto lubi.Kfan napisał/a:lecący ptaszek - raz na tle drzew a za moment na tle nieba - nadążysz robić korekcję kadrować i ostrzyć?
Panasonic Fz5 i Pentax k10d i ... czasami k200d z K-m
Proszę nie prostować lub w inny sposób nie zmieniać kadru.
seele napisał/a:"Jednak podam 1 przykład niesportowy jaki sam wykorzystałem - lecący ptaszek - raz na tle drzew a za moment na tle nieba - nadążysz robić korekcję kadrować i ostrzyć? "
Możesz nam pokazać te ptaszki? - albo jakieś inne zdjęcia?
Dada napisał/a:Problem jest jedynie ten, że obecnie DS jest dość starym modelem i jeśli jest używany, to może byc wyeksploatowany dość mocno.
fotonyf
zestawy K classic & digi & M42; MF: Mamiya RZ67; szkła i jakieś dodatki do tego wszystkiego i jeszcze L-758D
To zależy, czy po Dunhille, czy po Popularne.fotonyf napisał/a:czyż trzeba jeździć Roll-Roycem na drugą stronę ulicy po papierosy?
samber napisał/a:Dada napisał/a:Problem jest jedynie ten, że obecnie DS jest dość starym modelem i jeśli jest używany, to może byc wyeksploatowany dość mocno.
I to jest chyba najrosądniejsza uwaga. Nie wiem jaka jest żywatność DS, ale wieczny nie jest. Osobiście wybrałem jednak kasetkę, bo wydając jak dla mnie poważną sumę chcę spokojnie pocieszyć się dłuższy czas (i mieć gwarancję w szufladzie), chociaż wizjera szkoda, bo to nie drobiazg ale fundamentalna sprawa - moim zdaniem ważniejsza nawet od stabilizacji.
A co do szybkości AF - potrzebne. Ale czy ktoś kupował DS albo kasetkę do reporterki? Nie wiem jak k10, ale Pentax wogóle niegrzeszy szybkością.
Zbyszek, zacząłeś palić?fotonyf napisał/a:ale czyż trzeba jeździć Roll-Roycem na drugą stronę ulicy po papierosy?
Ż jest P... p.
fotonyf
zestawy K classic & digi & M42; MF: Mamiya RZ67; szkła i jakieś dodatki do tego wszystkiego i jeszcze L-758D
Ż jest P... p.