K-50 | Sigma 17-70 HSM, DA35 Limited
Są dwa lematy Dady-Opiszona.
Trzeci lemat Dady - FuFu w kwadracie jest boskie.
Pozdrowienia z jaskini Kicka
Dada napisał/a:Mam podobne nieco Triopo, tyle że węglowe i identyczną głowicę. Jeśli nie potrzebujesz szybkozłączki, to ta głowica jest całkiem dobrym, a na pewno tanim rozwiązaniem. Co do statywu to nie narzekam, choć pewne wady i niedoróbki ma. Czasem się śruby luzują, ponadto ja mam inne blokady nóg. Trzeba też uważać na osłonę haczyka w kolumnie centralnej - słaby plastik i pęka. Nie przeszkadza to w niczym, ale nieładnie wygląda. Natomiast wytrzymałość jest wystarczająca. Ja mocowałem na tym średnioformatowca i było OK, tyle że drgania trzeba było wytłumić dociążeniem (ale to prawie w każdym statywie dającym się nosić tak jest).
Jak chcesz statyw o jakości powalającej to zacznij od Gitzo. Tylko ceny mogą Ci nie pasować. Za te pieniądze, które Triopo kosztuje to jest chyba najlepszy wybór. Trochę lepsze jest Sirui, ale już droższe. Nie sądzę, aby Slik był lepiej wykonany - musiałby być znacznie droższy. A i tak wszystkie pochodzą z tego samego chińskiego garażu.eltomek napisał/a:jakość wykonania tego Triopo nie powala na kolana z tego co piszesz
Dada napisał/a:Jak chcesz statyw o jakości powalającej to zacznij od Gitzo.eltomek napisał/a:jakość wykonania tego Triopo nie powala na kolana z tego co piszesz
Dada napisał/a:Nie wiem, nigdy nie miałem Slika. Mogę wypowiadać się na temat Benro, Triopo, Sherpy. Takie miałem, lub mam.