http://www.pajacyk.pl/ - kliknij pajacyka
http://www.pbase.com/fafniak/marcin_krynicki
http://www.mojesmoje.pl/index.htm - wszelkie uwagi mile widziane - zajrzyj do nas koniecznie
K 5IIs, LX,MX,MEs,ME F,superA,MZ5n,Z1p,ZX-M,KM,SFXn,SF7,P50,SP II+słoiki 16-500mm,flaszki
K 5IIs, LX,MX,MEs,ME F,superA,MZ5n,Z1p,ZX-M,KM,SFXn,SF7,P50,SP II+słoiki 16-500mm,flaszki
dyfuzorek na lampę będzie obowiązkowo kupiony.pawelb napisał/a:Skierować flesz do góry i odbijać światło od odbłyśnika/rozpraszacza,
KaSetka + 18-55 + jupiter37a + af360fgz
GX-10 i troszke starocia
zenza napisał/a:Najważniejsze, to robić w RAW a sporo kłopotów ubędzie
zenza napisał/a:Zrobiłem (...) około 480 zdjęc
zenza napisał/a:wszystkim bardziej podobał się pokaz z muzyką niż film, też obrobiony odpowiednio do ogladania
hamster napisał/a:tamron sp af 28-75 f/2,8 xr di ld
Co myślicie na temat innych ogniskowych na ślubie: np. sigma 18-50 f/2.8 ex dc?
Arczibandit napisał/a:Ciekawy jestem ile czasu zajęła Ci obróbka tych zdjęć... Taka ilość to nie lada wyzwanie.
byłem na ślubie przyjaciół. Taka jedna babeczka za kasę fociła eosem 20d i 24-70 mm f/2.8L EF USM, wiem jeszcze tylko że miała grip. Poza tym byłem cholernie ciekaw ile miała GB na kartach; bo dała młodym płytkę dvd na której było 1800 zdjęć (słownie: tysiąc osiemset) co prawda to razem z plenerem. Podejrzewam że robiła od początku tylko w jpegach co oczywiście dla mnie by było nie do przyjęcia. Z tego co widziałem to wśród zdjęć była tylko jedna seria kilku zdjęć.Arczibandit napisał/a:480 Zdjęć ~ 8 GB
KaSetka + 18-55 + jupiter37a + af360fgz
Na ślubie koleżanki z Tychów fotograf robił analogiem - Nikonem F90xathomer napisał/a:co ciekawe foci analogiem - ilu jeszcze takich ślubnych zostało
Parowóz, widziałem parowóz!!!
athomer napisał/a:Co do reportaży ślubnych to jeszce konieczne są zdjęcia z nocy poślubnej (podobno teraz bardzo na czasie ), dlatego liczba 1800 zdjęć to w sumie wcale nie tak dużo
3 zdjęcia na minutę daje 180fot/h (ale jazda). A tak swoją drogą, to fotograf powinien wybrać z 1800 te 180 jedyne, niepowtarzalne ujęcia. Myślę, że rodzina, żeby nie wiem jakie fotki były to przy 900 przysypia, a to dopiero połowa.hamster napisał/a:bo dała młodym płytkę dvd na której było 1800 zdjęć (słownie: tysiąc osiemset)
K20D; K100D + DA 18-55 + 70/2.4 ltd + 35/2.8 ltd; FA 50/1.4; M 28/2.8; A 50/2.0-Kenko 2x MC7; F 35-80; M 135/3.5; M 200/4.0, Sigma 17-70-300 Macro, 540-FGZ
Program A<M 50/1.7; MZ-10<FA 28-90
dyptam napisał/a:hamster,3 zdjęcia na minutę daje 180fot/h (ale jazda). A tak swoją drogą, to fotograf powinien wybrać z 1800 te 180 jedyne, niepowtarzalne ujęcia. Myślę, że rodzina, żeby nie wiem jakie fotki były to przy 900 przysypia, a to dopiero połowa.hamster napisał/a:bo dała młodym płytkę dvd na której było 1800 zdjęć (słownie: tysiąc osiemset)