tatsuo_ki napisał/a:Tam jest i Joel Meyerovitz, i Bruce Gilden, i William Eggleston, a nawet i Matt Stuart.
PentaGrupa na FB | Zapraszam również na moją stronę poświęconą fotografii nieruchomości - bshots.pl
x4rd napisał/a:A nawet Sobol
nie ma mnie w internecie
K-5 II , K100D, Z-70, P-30. SMC-M 28 3.5, S 17-50 2.8 itp. itd.
nie ma mnie w internecie
S1H | E-M5 III | w szafie: K10D i ME Super
Atimis napisał/a:dobór jury pod kątem tematu też jest ważny. Osoby niezajmujące się na co dzień street'em (...) mogą być nie do końca obiektywne w przedmiocie tego konkursu i bardziej wrażliwe na elementy bliskiej im dziedziny np. reportażu
CytatPrace fotografów oceniło jury w składzie: Joanna Kinowska, kuratorka, Monika Chmielarz, fotoedytorka magazynu BLOW, Krzysztof Candrowicz, dyrektor Fotofestiwalu w Łodzi, Maciej Dakowicz, fotograf, Tomasz Kulbowski, fotograf, Maciek Nabrdalik, fotograf, agencja VII, Erik Vroons, redaktor naczelny GUP Magazine (NL), Wojtek Wieteska, fotograf.
Atimis napisał/a:według mnie nie pasują w pełni do tematyki tego akurat konkursu
nie ma mnie w internecie
CytatMoim faworytem jest jednak zdjęcie psa stojącego na murku. Ma coś w sobie kolory,kompozycja, linie.
"W sztuce może być coś dobrze zrobione albo źle, nic więcej." Stanisław Lem
Atimis napisał/a:Niepotrzebny był ten przytyk jako mam wyrobione patrzenie na street'a przez to forum, po co takie wycieczki personalne ?
tatsuo_ki napisał/a:zbudowane pewnie bardziej na tym forum niż gdzie indziej
Atimis napisał/a:z Twoich postów wylewa się jakiś hejt w stosunku do mnie
Atimis napisał/a:Możesz mówić, że w tych nagrodzonych zdjęciach widzisz tylko klasyków ale niekoniecznie taka musi być prawda.
Atimis napisał/a:Jak czytam w dyskusji na fb
nie ma mnie w internecie
Atimis napisał/a:ktoś z ramienia Leici przyznał, że jury ostatecznie wybrało najlepsze zdjęcia z nadesłanych, niekoniecznie oddające w pełni ideę street'u. Po prostu będące dobre warsztatowo, technicznie, czy wpisujące się w jakieś inne kanony (które niekoniecznie muszę uważać za dobre tylko dlatego, że ktoś tak powiedział...)
CytatJeśli dyskusja ma przebiegać na linii: czym jest streetphoto, to raczej będzie trudno - zdecydowanie bardziej interesują nas dobre fotografie. Jury konkursu wybrało 22 ich zdaniem najlepszych fotografii. Skład sędziowski, naszym zdaniem był dość szeroki i doświadczony zatem pomyłki pojedynczych fantazji jurorskich dzięki temu wykluczone. Zresztą po rozkodowaniu okazało się że wielu autorów to uznani twórcy...
nie ma mnie w internecie
Atimis napisał/a:wybrali crap ale tutaj sygnowała to Leica, jury niby osoby znające się na fotografii. Może właśnie w tym problem, że znające się na fotografii a nie na street'cie ?
tatsuo_ki napisał/a:Tam jest i Joel Meyerovitz, i Bruce Gilden, i William Eggleston, a nawet i Matt Stuart.
tatsuo_ki napisał/a:to, że ktoś ma oczy i kupił sobie aparat, nie powoduje, że jego zdanie liczy się tak samo,
W fotografii szukam wrażeń - natury mam pod dostatkiem w naturze
K-70 | K1mkII | ME Super | P30t | Zenit 80 | DA 35 f/2.4 | DA 50 f/1.8 | DA 18-55 | K 28 f/3.5 | Tamron: 28-75 f/2.8 | 10-24 | Sigma 70-200 f/2.8 | Pentacon 50 f/1.8
deepee napisał/a:Ryzinski i Fuchs musieli się uczyć u Martina Parra.
SlicaR napisał/a:Nigdzie nie napisałem ani nie pretenduję do tego, żeby moje zdanie się liczyło
SlicaR napisał/a:Potrafię przyjąć, że Tobie może się coś podobać a mnie nie - w przeciwieństwie do Ciebie.
SlicaR napisał/a:W przypadku oceny tego czy fotografia mi się podoba czy nie wolę swoją ignorancję niż Twój faszyzm.
nie ma mnie w internecie
tatsuo_ki napisał/a:No to po co je w ogóle wyrażasz?
tatsuo_ki napisał/a:Ależ niech Ci się podoba, albo i nie. Tylko to nie jest żadna podstawa do tego, żeby oceniać fotografię.
tatsuo_ki napisał/a:Wyście nie napisali...
K-70 | K1mkII | ME Super | P30t | Zenit 80 | DA 35 f/2.4 | DA 50 f/1.8 | DA 18-55 | K 28 f/3.5 | Tamron: 28-75 f/2.8 | 10-24 | Sigma 70-200 f/2.8 | Pentacon 50 f/1.8
SlicaR napisał/a:P.S. Gdzieś Ty tam znalazł Gildena???
SlicaR napisał/a:myślę, że jest to "podstawowa podstawa" do oceny zdjęcia
SlicaR napisał/a:Chyba, ze traktujemy fotografię jako sztukę tworzoną dla krytyków co wydaje mi się być bez sensu.
SlicaR napisał/a:wcale nie chciałem oceniać fotografii, bo jestem na to po prostu "za cienki"
nie ma mnie w internecie