alkos napisał/a:CytatProszę nie zrażajcie się tymi wypowiedziami i testujcie szkła Pentaxa dalej.
Niech koledzy z O, zamiast byc przepraszani* , odpowiedza na wyzej zadane pytania i ustosunkuja sie do "humanistycznych" wypowiedzi. ...
* - dlaczego wstyd ci za kogos? I w czyim imieniu? Forum? Odpusc sobie, prosze...
K100D + kit I + SMC 1.7/50 + Jupiter2/85 + Jupiter 4/200 + Sigma 10-20 + SMC DA 55-300
ms napisał/a:To Ty sobie odpuść.
http://aleknowak.net
Go Out And Burn The Sensor Again
alkos napisał/a:ms napisał/a:To Ty sobie odpuść.
Nie, nie odpuszcze sobie, bowiem ja w jakims tam sensie reprezentuje to forum, nie Ty, wobec osob z zewnatrz.
A poza tym po prostu nie lubie jesli ktos przeprasza w moim imieniu, szczegolnie kogos, kto moim zdaniem nie wymaga przeprosin.
W koncu dyskutujemy: zadajemy pytania, a nie obrazamy.
K100D + kit I + SMC 1.7/50 + Jupiter2/85 + Jupiter 4/200 + Sigma 10-20 + SMC DA 55-300
Database backup in progress please wait few seconds.
ms napisał/a:Optyczni wszystko dokładnie wytłumaczyli...
gator napisał/a:proponuje zamknąc temat,
http://aleknowak.net
Go Out And Burn The Sensor Again
gator napisał/a:
...
Jeszcze raz podkreslam, ze ja porownuje tylko koncowe wyniki testow (gotowe wartosci z tabel) do innych tabel (innych testujacych).
...
ms napisał/a:Arku_O i Robercie_O wstyd mi za niektóre "humanistyczne" posty powyżej.
Proszę nie czytajcie ich, bo ja na Waszym miejscu miałbym dość.
Proszę nie zrażajcie się tymi wypowiedziami i testujcie szkła Pentaxa dalej.
gator napisał/a:
PROSZĘ NIE TESTUJCIE PENTAXA DALEJ - NIECH BEDZIE DALEJ TAKI DO D..PY - JA SIE Z TEGO CIESZĘ
drogi ms z tego co widze nie byles na optyczne i nie czytales wypowiedzi ludzi z Pentaxa Nikona czy Canona po pojawieniu sie ktoregos z testow na Optyczne. Dla Panow Arka i Roberta to chleb powszedni, i to nie tylko jak widzisz ze strony naszego systemu.
Tylko pytanie brzmi: dlaczego mamy w tym kraju tyle głąbów, którzy nie znają sie na fotografii i optyce i sie ich czepiają ? I dlaczego wyniki ich testow daja tak dziwne wyniki. Ale chyba odpowiedz jest prosta- zyjemy w dziwnym karaju, takze i reszta musz odbiegac od swiatowej normy.
ms napisał/a:
Niestety z pomiarami (faktami) należy się godzić. Niestety i tu sprawdza się znane powiedzenie "fakty nie pasują do teorii ... tym gorzej dla faktów".
gator napisał/a:
No jezeli tak uwazasz to zycze powodzenia, gdyz przypuscmy sytuacje ze odbierasz swoja krew z analizy i okazuje sie ze masz raka -rozumiem ze wg Twojej teorii z pomiarami (faktami) sie godzisz, kladziesz sie grzezcnie do lozka i czakasz na koniec ?
Wyniki pomiarów (wg Ciebie fakty) zawsze podlegają dyskusji, dlatego nawet na optyczne podane jest w jaki sposob testowane sa szkla, aby mozna bylo dokonac ich analizy w przypadku watpliwosci.
I wlasnie te watpliwosci tutaj wyplynely i probujemy je analizowac.
Fafniak napisał/a:musze juz do roboty wychodzic.......
ale na szybko - przeczytalem wczoraj to co na optyczne wypisali (takze to co gator, zacytowal)
i przyznam ze jak dotad nie mialem jakis duzych zastrzezen do tego co/jak optyczne.pl testuje - teraz mam niejsane wrazenie ze jest w tym wszystkikm jakas niekonsekwencja....
ale poniewaz nie znam sie na testowaniu szkiel to wole zobaczyc obrazki przy danych przeslonach.....
PZ1, KX i kupa szkieł
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
wymienili za dużo wad? Nie mam czasu całego testu czytać ale z tego co widzę to w podsumowaniu dosyć go zjechali.Michu napisał/a:Nikona D50 mnie zirytował
obiektywnie rzecz biorąc nie robi się mało ciekawy tylko bardziej kontrowersyjnygator napisał/a:proponuje zamknąc temat, gdyz jest on malo ciekawy i do niczego madrego nie doprowadzi.
z Twoje wypowiedzi delikatnie sugerują wszechobecną zmowę przeciwpentaxową. Ja tam tym testom wierzę, samo gadanie że są "dziwne" jest bez sensu. Testy są jakie są i tyle.gator napisał/a:Tylko pytanie brzmi: dlaczego mamy w tym kraju tyle głąbów, którzy nie znają sie na fotografii i optyce i sie ich czepiają ? I dlaczego wyniki ich testow daja tak dziwne wyniki. Ale chyba odpowiedz jest prosta- zyjemy w dziwnym karaju, takze i reszta musz odbiegac od swiatowej normy.
KaSetka + 18-55 + jupiter37a + af360fgz
no właśnie, ktoś wie?Michu napisał/a:(a swoją drogą, to co się dzieje z Bronkiem?)
Na tym forum nie ma OT, każdy post jest dokładnie na temat, który został w nim zawarty.
Przebrzydły Olympusiarz / dla przyjaciół Zygmunt
Michu napisał/a:Zresztą testy lustrzanki JPGami to dla mnie totalna zagadka i jeśli miałbym wyciągać jakieś wnioski tyczące rozdzelczości, to z całą pewnością nie na podstawie tego typu plików.
LX | M20/4 M28/2.8 K28/3.5 M35/2 M40/2.8 M50/1.4 K55/1.8 M85/2 K135/2.5 M150/3.5 A70-210/4
K10D K-5 | DA16-45/4 S20/1.8 FA35/2 FA50/1.4 FA77/1.8Ltd T90/2.8 F70-210/4-5.6
Bronica ETR | 75/2.8 150/3.5
hamster napisał/a:z Twoje wypowiedzi delikatnie sugerują wszechobecną zmowę przeciwpentaxową
http://www.krysiak.biz/ http://grendel.maxmodels.pl the most important equipment in your bag is your attitude