PAMIĘTAJCIE-SĄ TRZY BIAŁE ŚMIERCI:
CUKIER,SÓL I SŁUŻBA ZDROWIA
K10d + Tamron 18-250 + Tamron 90 +FGZ360 i jest suuuper.
http://aleknowak.net
Go Out And Burn The Sensor Again
Moje zdjęcia pozostają amatorskie ze względu na szumy na wysokim ISO i brak AF
bEEf napisał/a:Dent, a w jakim formacie te zdjęcia? Mały obrazek, znaczy - zwykła klisza?
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
A jak skanujesz ? Na jakich ustawieniach ? Korzystasz tylko z programu do skanera, czy z załączonego SilverFasta - mam taki sam skaner i wcale nie powiem, że to shit. Skanuję na nim czarno-białe i slajdy w dużych co prawda formatach, ale przy normalnie naświetlonych nagatywach nie ma żadnego problemu. O ile pamiętam, to RTG powinny mieć dość duży kontrast i tym bardziej nie powinno być problemów .Dent napisał/a:skaner z przystawką do slajdów(Plustek OpticPro ST64+) ale to shit i nic z tego nie wychodzi
Są dwa lematy Dady-Opiszona.
Trzeci lemat Dady - FuFu w kwadracie jest boskie.
Pozdrowienia z jaskini Kicka
plwk napisał/a:To jest, jak rozumiem, zdjęcie czarno-białe i nie ma bardzo dużych kontrastów
Dada napisał/a:A jak skanujesz ? Na jakich ustawieniach ? Korzystasz tylko z programu do skanera, czy z załączonego SilverFasta - mam taki sam skaner i wcale nie powiem, że to shit. Skanuję na nim czarno-białe i slajdy w dużych co prawda formatach, ale przy normalnie naświetlonych nagatywach nie ma żadnego problemu. O ile pamiętam, to RTG powinny mieć dość duży kontrast i tym bardziej nie powinno być problemów .Dent napisał/a:skaner z przystawką do slajdów(Plustek OpticPro ST64+) ale to shit i nic z tego nie wychodzi
Oczywiście, że są lepsze skanery , ale najpierw proponuje wykorzystać możliwości posiadanego do maksimum.
Dent napisał/a:który ze skanerów alkosa jest najszybszy i userfriendly?
CytatA szybki jest juz - afaik - v350
Moje zdjęcia pozostają amatorskie ze względu na szumy na wysokim ISO i brak AF
mygosia napisał/a:Jak my to robimy w lecznicy:
- rzucamu RTG na negatoskop i focimy cyfrówką Łatwo i przyjemnie.
Pentax 645, MX, MZ5, Z1p, Ds, K-1, K-01, 750z, Q
Dent napisał/a:czy obiektyw do makro załatwi sprawę???? Cosina??
LX | M20/4 M28/2.8 K28/3.5 M35/2 M40/2.8 M50/1.4 K55/1.8 M85/2 K135/2.5 M150/3.5 A70-210/4
K10D K-5 | DA16-45/4 S20/1.8 FA35/2 FA50/1.4 FA77/1.8Ltd T90/2.8 F70-210/4-5.6
Bronica ETR | 75/2.8 150/3.5
Mielismy taki [konkretnie to była AGFA] na uczelni - bajer jakich mało. A jakie miodne zdjęcia wychodziły - szał ciał...Dent napisał/a:Oczywiście jest już RVG-radiovisiografia gdzie zamiast kliszy jest jak w cyfsze czujnik ccd
Cieszę się, że mogłam pomócDent napisał/a:Wielkie dzięki mygosia