Lubię puszki i szkła
MZ-50, K-50, DSC-W35.
fotki
Trochę szkiel i żelastwa
rafalf napisał/a:Problem może być tylko z ewentualnymi roszczeniami gwarancyjnymi.
Lubię puszki i szkła
Pentax K10D | Sigma 17-70 F2.8-4.5 macro, Weltblick 300 F5.6, Phoenix 650-1300 (2600 z TC x2)
Lumix GX80 | Lumix G 12–32 f/3.5–5.6, Lumix G 45-150 f/4.0-5.6, Olympus M.Zuiko 45mm f/1.8
Marooned napisał/a:czy to jedyna różnica w porównaniu z kupowaniem na ebayu? Czy ceny takie same? Na ebayu jednak starają się prześcigać i czasem ktoś wrzuci coś taniej by uplasować się na lepszej pozycji w wynikach.
Lubię puszki i szkła
MZ-50, K-50, DSC-W35.
fotki
Pentax K5II
Sid Gotama napisał/a:wówczas bezproblemowo można było płacić za pośrednictwem PayPal.
Sid Gotama napisał/a:Jak to wygląda teraz?
Lubię puszki i szkła
hitman1986 napisał/a:
Z tego co wiem to nigdy nie można było płacić przez PayPal, Ali tego nie obsługuje.
Pentax K5II
Sid Gotama napisał/a:hitman1986 napisał/a:
Z tego co wiem to nigdy nie można było płacić przez PayPal, Ali tego nie obsługuje.
...cóż, widocznie kłamię i nigdy na ali nie kupowałem a poradniki jak płacić na ali za pośrednictwem paypal które można znaleźć w archiwach google to fake...
Lynne: Co ci zamówić?
Ja: Stek...
Lynne: Nie powinieneś jeść mięsa. Kobiety lubią mężczyzn niezależnych, o silnej woli...
Ja: Lynne, ja robię zdjęcia Pentaksem i obrabiam je pod Linuksem...
Lynne: Dobra, to jaki ma być ten stek? Krwisty?
Apas napisał/a:Nie kłamiesz, ale trochę ci umknely szczegóły. Oficjalnie Ali nie obsluguje płatności PayPal (jak sądzę z przyczyn ideologicznych), oferując w zamian zblizone, własne rozwiazanie, co jednak wiąże się z przekazaniem twoich danych wrażliwych do Chin. Jednak bardzo wielu sprzedawców ma prywatne konta na PayPal (bo handluja taże na e-bayu) i mozna się z nimi dogadać na przeslanie rachunku i umozliwinie płatności via PP - tego dotyczą poradniki w Sieci. Oczywście przekazujesz wtedy swoje dane wrażliwe d USA, ale z dwojga zlego...
Osobiście wolę e-baya: po wielokrotnym pobycie w Chinach mam jakoś większe zaufanie do amerykańskich procedur bezpieczeństwa a większość 'chinszczyźnianych' drobiazgów, ktorych mógłbym szukać na Ali mam także wystawione na Bayu, często zresztą od tych samych sprzedawców.
Pentax K5II
K5-II, kit 18-135, Tamron 28-75/2.8, Metz 48 AF-1, Slik PRO330dx, Dell 2209WA, statywy, lampki, parasolki... W domu jest też: DA 55-300. Moje zdjęcia (kliknij w "www").
izbkp napisał/a:w końcu wszystkim nam odbije się czkawką...
Lubię puszki i szkła
hitman1986 napisał/a:W jaki sposób miałoby się to nam, jako klientom, odbić czkawką?
K5-II, kit 18-135, Tamron 28-75/2.8, Metz 48 AF-1, Slik PRO330dx, Dell 2209WA, statywy, lampki, parasolki... W domu jest też: DA 55-300. Moje zdjęcia (kliknij w "www").
izbkp napisał/a:Bo ten proces dotrze w końcu do miejsca, w którym Ty, ja, inni nie są klientami tylko sprzedawcami.
Lubię puszki i szkła
izbkp napisał/a:Dokładnie opisał to WO tu: http://wyborcza.pl/magazy...milionerem.html
Lubię puszki i szkła
izbkp napisał/a:hitman1986, Dopóki "B się opłaca" to wszystko jest ok. Problem zaczyna się kiedy właściciel platformy sprzedażowej zaczyna dobierać stawki opłat i prowizji w taki sposób, że A, B, C i reszta wpadają w spiralę zadłużenia. Dokładnie opisał to WO tu: http://wyborcza.pl/magazy...milionerem.html
Lynne: Co ci zamówić?
Ja: Stek...
Lynne: Nie powinieneś jeść mięsa. Kobiety lubią mężczyzn niezależnych, o silnej woli...
Ja: Lynne, ja robię zdjęcia Pentaksem i obrabiam je pod Linuksem...
Lynne: Dobra, to jaki ma być ten stek? Krwisty?