greentrek  Dołączył: 14 Sie 2012
LowePro Vertex
Chyba dojrzewam do typowego plecaka foto... przynajmniej w zastosowaniach codziennych, nie wyprawowych.
Sporo oglądałem tego co jest w głównych sklepach netowych. Większość mi nie odpowiada ze względów "ideologicznych" [jakoś nie podoba mi się boczny dostęp, a sling to dla mnie w ogóle nie są plecaki]. Jakoś w oko wpadły mi Vertexy, wystarczyłby 100 ale nie wykluczam 200. Czy ktoś ma, miał lub chociaż macał w realu takiego i mógłby się podzielić wrażeniami?

jorguś71  Dołączył: 12 Lis 2010
Posiadam Vertex 300. Bardzo solidny plecak. uszczelniane zamki, wygodny system nośny, pojemny i ciężki. W terenie byłem 2 razy - teraz służy jako drogi magazyn sprzętu - a na krótsze wycieczki Lowepro microtracker - też daje radę.

greentrek  Dołączył: 14 Sie 2012
Ciężki, to fakt, wg specyfikacji sklepowej prawie 4kg... wyprawowe wory ponad 100l, z rozbudowanymi systemami nośnymi, ważą mniej. Kamieni tam napchali czy rzeczywiście aż taki solidny? Najbardziej mnie zastanawia różnica między 100 i 200 - wymiary minimalnie większe, a kilogram więcej [2,3 vs 3,3]. W bagażu lotniczym to dość krytyczny parametr.
Ogólnie - warto :?:

jorguś71  Dołączył: 12 Lis 2010
Czy solidny? - Bardzo solidny i świetnie wykonany.
Czy Warto? - Na wyprawy fotograficzne, gdzie trzeba zabrać sporo sprzętu i statyw - warto.
W innym wypadku nie warto moim zdaniem. Szkoda kasy.

Skocz do: