Roso  Dołączył: 25 Kwi 2012
DSLR Camera Quick Rapid
Zamierzam kupić takie ustrojstwo:

http://www.ebay.com/itm/B...=item4d22d384d1

Korzystał ktoś może z tego, jakieś opinie ? Co ewentualnie w zamian. Oryginalny pasek niestety cos nie bardzo mi podchodzi, poza tym ostatnio sam się odpiął i ledwo uratowałem aparat.

malero  Dołączył: 28 Lut 2012
Czytałem że łatwo się luzuje, ale osobiście nie korzystałem:)
W oryginalne przeszkadza Ci ogólnie sposób wieszania aparatu czy jego słaba ergonomia? Jeśli to drugie, to mogę polecić na zmianę Lowepro Transporter.

Motyl  Dołączył: 05 Paź 2010
Mam taki (tylko nie wiem czy tej firmy), kiedyś mi się odkręciła śruba statywowa jak szedłem i całe szczęście, że przezornie przekładam standardowy pasek od aparatu przez pasek quick rapida i się nic nie stało, bo mógłbym grubo popłynąć.

Szkoda, że nie przeczytałem, zanim nie zamówiłem. Ale na szczęście to tylko 5$ :)

malero  Dołączył: 28 Lut 2012
Prawdopodobnie skośnooki majfriend jeszcze nie wysłał (nawet jeśli zaznaczył wysyłkę), jeśli nie chcesz sprawdzać paska na sobie, to proponuję napisać do niego.

barmiska  Dołączył: 27 Sie 2014
Ja używam BlackRapid Metro - jestem zadowolony, zaczep się nie odkręca.
Ale zacząłem zwracać uwagę na ubieranie - metalowe okucia zapięcia kieszeni bluzy skutecznie zorały wyświetlacz aparatu - na szczęście tylko folię ochronną.
Teraz zawieszam aparat albo nieco wyżej albo niżej.
Jest też trochę uciążliwe używanie go z plecakiem - zakładanie pod szelki czy na szelki, przy dużym plecaku akurat tam jest pas biodrowy gdzie miałby być aparat, ale i tak wolę taki pasek niż na szyję, gdzie aparat przy każdym kroku wali mnie w pierś.
W zasadzie aparatów używam albo bez paska (k-30 świetnie mi leży w ręce), albo z tym BlackRapidem, a ze zwykłym paskiem to mniejsze/lżejsze albo w wersji "na ramię" a nie na szyję.

K-30 też świetnie mi się w ręce trzyma, ale czasami potrzeba, żeby mieć obie ręce wolne, a nie ma gdzie aparatu odłożyć. Dlatego też szukam jakiejśalternatywy dla paska na szyję, też nie cierpię jak przy każdym kroku go odczuwam.

Skocz do: