olejx  Dołączył: 25 Wrz 2013
Wacom One S
Od Dzisiaj w Biedronce jest tablet One By Wacom po 119 pln
Sam taki nabyłem.

Może kogoś zainteresuje.
Pozdrawiam

gebi  Dołączył: 05 Maj 2006
Mnie interesuje, czy to czarne pole na zdjęciu po lewej stronie to jedynie jakiś "ozdobnik" czy też pełni jakąś funkcję? Przybliżanie/oddalanie obrazu? Czy piórko od tego tabletu ma gumkę?

Byłem dzisiaj rano w czterech dronkach i stały wyłącznie reklamy tabletów (podobno tablety jeszcze nie dojechały).

[ Dodano: 2014-11-13, 23:00 ]
Już doczytałem. Nie ma gumki i nie ma dodatkowych funkcji. Nie będzie też raczej tabletów, bo ludzie na jednym forum pisali, że jak były 2 do brali 2, a jak 3 to wszystkie trzy zgarniali :-/ Teraz na Alle już są aukcje gdzie ludzie nówki sprzedają po 167zł + wysyłka.

Antoni  Dołączył: 27 Maj 2014
gebi napisał/a:
Nie ma gumki

Ja praktycznie przy swoim kilkuletnim tablecie nie używam "gumki", szybciej i wygodniej uzbroić się w skrót klawiszowy niż obracać piórko w jedną i drugą stronę. Natomiast brak przycisków na tablecie może być minusem. niestety za wygodę się płaci, ale i to można zastąpić odpowiednim skrótem ;-)

Marooned  Dołączył: 14 Paź 2006
gebi napisał/a:
Teraz na Alle już są aukcje gdzie ludzie nówki sprzedają po 167zł + wysyłka.
Witamy w Polsce. Czemu mnie to nie zdziwiło...

Tak, tablet jest bardzo podstawowy, ale nie każdy potrzebuje od razu Intuosa Pro XL.

Michu  Dołączył: 18 Kwi 2006
W swoim Intousie Pro wyłączyłem przyciski - wolę operować klawiaturą. Co do gumki, to uważam podobnie jak Antoni...

olejx  Dołączył: 25 Wrz 2013
I mi nie przeszkadza brak dodatkowych przycisków pewnie dlatego że nigdy wcześniej z tego typu urządzeniami nie miałem styczności. Operuje piórkiem i klawiaturą, obecnie jestem na etapie przyzwyczajania się.

Motyl  Dołączył: 05 Paź 2010
Udało mi się kupić w biedronce, teraz próbuję się przyzwyczaić do obsługi.
Jeśli chodzi o tablet, to sprawia wrażenie porządnie wykonanego i działa precyzyjnie.

Michu  Dołączył: 18 Kwi 2006
Jasiek - w oprogramowaniu do tabletu masz możliwość regulacji siły nacisku.

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Sugerujesz, że ma przeczytać instrukcję?

Antoni  Dołączył: 27 Maj 2014
Powierzchnia się wyciera niestety, po paru latach w moim tylko skrajne rogi jeszcze pozostały niewytarte.
Nacisk końcówki ustawia się na komputerze we właściwościach tabletu piórkowego (chyba tak to się nazywało).

Skocz do: