b-bar01  Dołączył: 09 Lip 2010
pemergency napisał/a:
jakiś alternatywny karabińczyk?

jest, poczytaj ten temat od poczatku

pemergency  Dołączył: 10 Mar 2012
czytalem temat od poczatku. Piszac alternatywny mialem na mysli wymiane samego karabinczyka ze skretlikiem na cos co normalnie wyglada, a nie jakies kombinacje alpejskie... home made

martino  Dołączył: 06 Paź 2009
Ten z ebaya też jakoś mnie nie przekonał.
Ja pochodziłbym po sportowych sklepach i poszukał czegoś porządnego bez rolek obracadeł itp.

BAN paradziqs  Dołączył: 05 Sie 2009
dlatego lubie swoje szelki od Reporter.. procz karabinczyka mam dodatkowe zabezpieczenie Casco i mam wiekszy komfort pracy..

pyciar  Dołączył: 29 Cze 2007
pemergency, na 2 stronie masz linki do przykładowych elementów z atestami (ze sklepu żeglarskiego/wspinaczkowego) - wyglada bardzo ok i o jakosc nie musisz sie martwic.

Raiven  Dołączył: 20 Wrz 2011
Zamówiłem dzisiaj Pentaxa K-50 + 135 i teraz szukam kilku rzeczy do tego zestawu :). Pasek na szyje nie raz będzie uwierał, szczególnie w gorące dni. Polecicie jakieś wygodne quick strapy lub podobne rozwiązania?

Timko  Dołączył: 22 Mar 2010
Ja zrobiłem sobie coś takiego. Z cięższym obiektywem zmieniam karabińczyki na większe i grubsza linka:

pyciar  Dołączył: 29 Cze 2007
jak Ty to nosisz? czym się różni od zwykłego paska? ja nosze podobnie ale tylko na 1 karabińczyku a pasek przewieszony przez ramię.

Timko  Dołączył: 22 Mar 2010
Na skos - z jednej strony na ramieniu, z drugiej pod pachą.
Jak aparat jest nieużywany wisi sobie stabilnie (w miarę - 2 karabińczyki) w okolicy pasa. W razie potrzeby jeden ruch ręką i aparat mam gotowy do użytku.

Skocz do: