...żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś sam...
K-50 | Pentax DAL 18-55 f/3.5 - 5.6 AL WR , ASAHI SMC Pentax-M 1:2 50mm, Hoya HMC 135mm/1:2,8 TELE. Pentax DA 50mm f/1.8 , Tamron AF 70-300 f/4-5,6 DiLD Macro 1:2
pozdrawiam mondey
Cytatmondey, ...no u mnie jest masakra po kolejnych miesiącach dostałem telefon z Apollo z informacją ze serwis centralny odrzucił moją reklamacje z powodu "nie właściwego używania sprzętu" jako by do gwoździ wbijania był używany a mnie zwyczajnie w trakcie robienia zdjęć się zwiesił i koniec. Dostałem propozycje naprawy za 1,5k tyle chyba bym za używkę K-30 nie dostał albo 150PLN za przesyłkę sprzętu z Francji. Po kolejnych miesiącach walki bojów utarczek dostałem rozpieprzony aparat i... Czekam na urlop to może jeszcze coś z rzecznikiem zawalczę ale MASAKRA!
"W sztuce może być coś dobrze zrobione albo źle, nic więcej." Stanisław Lem
W Polsce ten sam serwis ma autoryzację dla Canona i Sony. Jest to firma Centrum Serwisowo Informacyjne Foto i Video Warszawa, ul. Żytnia 15. Jak miałem Sony to serwis bardzo sobie chwaliłem.M.K napisał/a:Wiec dla serwisu canona brawa. Z Sony nie wiem jak jest.
Problem polega na tym że Sony czy Canon mają swoje odziały w Polsce i te odziały zajmują się dystrybucją. W związku z tym mają obowiązek zabezpieczyć serwis tego sprzętu. Mogli by to robić sami ale wolą zlecić to firmie specjalistycznej. W tym przypadku tej specjalistycznej firmie zależy na tym żeby wykonywać jak najwięcej napraw a więc nie ma powodu nieuznawania usterek.M.K napisał/a:Ideałem byłoby gdyby Pentax doinwestował Apollo. Myśle, ze to nie wina tego serwisu tylko traktowania ich po macoszemu. Gdyby mieli sprzęt i dostęp do części to smigaloby aż miło. W końcu to Polska a nie fr czy uk.
Naucz mnie robić to lepiej...
K-50 | Pentax DAL 18-55 f/3.5 - 5.6 AL WR , ASAHI SMC Pentax-M 1:2 50mm, Hoya HMC 135mm/1:2,8 TELE. Pentax DA 50mm f/1.8 , Tamron AF 70-300 f/4-5,6 DiLD Macro 1:2
pozdrawiam mondey
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
Wiktor napisał/a:jesteście członkami 5-cio tysięcznego forum
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();