ZX-7, K-5, Kadyszka i jeden limited
Pozdrawiam
Artur
*ist DS | K20D | K-5II | 17 | ME-Super | G9X
Mam Pentaksa i nie zamierzam przepraszać
Ja nie mam, ale wiem z doświadczenia znajomych, że jak się w ramach oszczędności założy klimatyzator trochę słabszy niż by należało do danego pomieszczenia, to efekt jest niemal taki, jakby tego klimatyzatora w ogóle nie było.Hermes napisał/a:nadmierna oszczędność zemści się szybko
"Les adultes sont déserteurs" - L'enfance, J. Brel
"Dorośli są dezerterami" - L'enfance (Dzieciństwo), J. Brel
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
K10D, T90/2.8, S10-20/4-5.6, A50/1.7, M135/3.5, T70-200/2.8, S17-50/2.8
Na dobry dobór wydajności do zapotrzebowania. Koszt utrzymania musisz sobie policzyć sam i jest bardzo zależny od zysków ciepła w pomieszczeniu. Zakładając, że kupujesz klimatyzator 2,5kW (mocy chłodniczej) to daje tak około 750W mocy elektrycznej, czyli jeśli to urządzenie pracuje non-stop przez godzinę zapłacisz za 07-08kWhGwiazdor napisał/a:na co patrzeć przy zakupie i montażu
Oczywiście, ale z zaznaczeniem, że w zależności od temperatury na zewnątrz. Przy -5-7*C po prostu wydajność spada na tyle, że przestaje się to opłacać.espresso napisał/a:funkcja grzania i to jest jedno z bardziej efektywnych i ekonomicznych źródeł ciepła na prąd
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
Właśnie nie wiem czy warto zakładać splita (mam mieszkanie na górze, pod skośnym dachem) na ten miesiac w roku, czy nie zdecydować się na takie przenośne coś. Pamiętasz co to było za urządzenie?pinkman napisał/a:Znajomy ma jakiś przenośny, odpala go tylko po powrocie z pracy by zbić temperaturę w pomieszczeniu przeznaczonym do spania.
ZX-7, K-5, Kadyszka i jeden limited
"Les adultes sont déserteurs" - L'enfance, J. Brel
"Dorośli są dezerterami" - L'enfance (Dzieciństwo), J. Brel
Pozdrawiam
Arti