deniel napisał/a:[ Dodano: 2007-09-10, 19:23 ]
Cytat:
system pentaxa jest baaardzo niszowy. mnie to odpowiada.
Moglbys to rozwinac?bo albo ja czegos nie rozumiem albo ktos uzywa slow ktorych nie rozumieDla ulatwienia dodam, ze "nisza" to potocznie «wolne miejsce, jakie może zająć np. producent na rynku towarów»
GX-10 i troszke starocia
CytatMowiac, za marka canon jest lepsza mialem na mysli caloksztalt firmy jak i aparaty dostepne na rynku
Moje zdjęcia pozostają amatorskie ze względu na szumy na wysokim ISO i brak AF
k10;kit, SMCP-DA 50-200mm f/4-5.6 ED,Pentax D-FA 50 f/2.8 Macro,Pentax SMCP-DA 70mm f/2.4 ED
kierdel napisał/a:deniel napisał/a:[ Dodano: 2007-09-10, 19:23 ]
Cytat:
system pentaxa jest baaardzo niszowy. mnie to odpowiada.
Moglbys to rozwinac?bo albo ja czegos nie rozumiem albo ktos uzywa slow ktorych nie rozumieDla ulatwienia dodam, ze "nisza" to potocznie «wolne miejsce, jakie może zająć np. producent na rynku towarów»
Ja bym sie tak nie czepial. Pentax w naszym kraju jest systemem niszowym i bardzo dobrze rozumiem o co danielowi chodzilo. Canona na przyklad niszowym nazwac nie mozna.
k100d Super + SMC 18-55 + SMC-M 50/1.7 + Sigma 70-300 APO DG Macro
Z tym sie zgadzam, ale nie jest to argument do zakupu no chyba, ze ktos nie lubi pozostalych marek.muodzian napisał/a:czy k10d można porównać z Nikonem D80, czy D200? bo ja osobiście wcisnąłbym kadyszke między tymi modelami. tak więc, wg mnie k10d wypełnia niszę, czyli jest sprzętem niszowym.
Zrozumialem i mam nadzieje, ze ty tezmuodzian napisał/a:po drugie, przez nisze rozumiem również coś unikalnego, rzadko spotykanego. choć może nadciągnąłem trochę to pojęcie, to mam nadzieję, że zrozumiałeś o co mi chodzi.
k10;kit, SMCP-DA 50-200mm f/4-5.6 ED,Pentax D-FA 50 f/2.8 Macro,Pentax SMCP-DA 70mm f/2.4 ED
muodzian napisał/a:w takim razie chyba Ty nie znasz się na samochodach, a ja na fotografii. napewno nie odwrotnie.
Cytatwyobraź sobie, że zamierzam się zawodowo związać z branżą motoryzacyjną, ale narazie jestem maturzystą, więc cała droga przede mną. [:
Cytatczy k10d można porównać z Nikonem D80, czy D200? bo ja osobiście wcisnąłbym kadyszke między tymi modelami. tak więc, wg mnie k10d wypełnia niszę, czyli jest sprzętem niszowym.
Na tym forum nie ma OT, każdy post jest dokładnie na temat, który został w nim zawarty.
Przebrzydły Olympusiarz / dla przyjaciół Zygmunt
KaSetka + 18-55 + jupiter37a + af360fgz
awakqwq napisał/a:
Źle rozumujesz pojęcie niszy. Mówisz o segmencie rynkowym lub o półce cenowej.
Nisza to by była jakby ktoś na reszcie zaczął robić dSLR z sensorem czarno-białym i rynek byłby na tyle mały (właśnie niszowy)
![]()
CytatMarcedes CLS
Ekstrawaganckie 4-drzwiowe coupé.
Odważne stylizacyjnie auto niszowe, pozycjonowane między klasą E i S.
Technicznie bazuje na klasie E, ale jest bardziej prestiżowe i komfortowe, a także wyraźnie droższe.
K10D, DA* 16-50/2.8 AL ED [IF] SDM, DA 18-55 (w pudełku), DA 50-200, A 50/f1.7, FA 50/f1.4, FA 28-105, FA 80-320 (na chorobowym), Cosina 100/f3.5, Sigma EF-500 DG Super, Metz 40 MZ-3i
OM-1, OM-2N
Na tym forum nie ma OT, każdy post jest dokładnie na temat, który został w nim zawarty.
Przebrzydły Olympusiarz / dla przyjaciół Zygmunt
muodzian napisał/a:bynajmniej w rynku motoryzacyjnym.
mygosia napisał/a:muodzian napisał/a:bynajmniej w rynku motoryzacyjnym.
Słowo "bynajmniej" nie jest równoznaczne ze słowem "przynajmniej". Wręcz przeciwnie!
abhaya napisał/a:Peace and Love bracia.
ja niestety odpadam, mam za krótkie łącze na takie odległościmygosia napisał/a:Nooo... To jak? Robimy love?
K10D, DA* 16-50/2.8 AL ED [IF] SDM, DA 18-55 (w pudełku), DA 50-200, A 50/f1.7, FA 50/f1.4, FA 28-105, FA 80-320 (na chorobowym), Cosina 100/f3.5, Sigma EF-500 DG Super, Metz 40 MZ-3i
OM-1, OM-2N
Do Bydgoszczy się wybierasz?mygosia napisał/a:abhaya napisał/a:Peace and Love bracia.
Nooo... To jak? Robimy love?
ZX-7, K-5, Kadyszka i jeden limited