Królestwo za jedno zdjęcie! @czarnobialestudio
CytatZadzwoniłem do Ricoh.
Na razie są w ciemnym lesie, jeśli chodzi o zaimplantowanie nowego działu,
"Les adultes sont déserteurs" - L'enfance, J. Brel
"Dorośli są dezerterami" - L'enfance (Dzieciństwo), J. Brel
Tak cóś mniej wieńcej...PiotrR napisał/a:Znaczy jak? Serwis Pentaksa w ogóle nie działa? Bo tak to zrozumiałem.
CytatSzanowny Panie,
Dziękujemy, że obdarzył Pan zaufaniem markę Pentax i zdecydował się Pan na nasz sprzęt. Niestety firma Ricoh na daną chwilę nie posada niestety serwisu autoryzowanego w Polsce. Zatem sprzęty, które obejmuje gwarancja naprawiane są poza granicami kraju. Jesteśmy w trakcie budowania zaplecza serwisowego w Polsce i w najbliższych miesiącach będziemy mogli oferować naprawy pogwarancyjne już na miejscu.
W związku z Pana zapytaniem posiadam informację, że firma Apollo wykonuje serwis gwarancyjny jaki i pogwarancyjny sprzętów, zatem myślę, że wygodniej będzie dla Pana zwrócić się do serwisu Apollo.
Serwis Apollo Electronics Sp. z o. o.
ul. Poleczki 13
02-822 Warszawa
tel. 0-22 46 45 893
fax. 0-22 46 45 890
e-mail: serwis@apollo.eu
Oczywiście możemy Panu zaproponować serwis firmy Ricoh, jednak będzie się to przypuszczalnie wiązało z wyższym kosztem naprawy Pana sprzętu ( serwis wykona od razu naprawę bez możliwości wyceny szkody i podjęcia przez Pana decyzji o dalszych krokach). Dlatego mając na uwadze Pana komfort mogę jedynie przeprosić, że obecnie nie jesteśmy w stanie Panu pomóc. Jeśli jest Pan zainteresowany wysyłam kontakt do serwisu, który cieszy się bardzo dobrą opinią wśród użytkowników marki Pentax. Nie jest to na razie serwis autoryzowany ale darzymy go zaufaniem. W najbliższym czasie postaramy się rozwinąć nasze usługi tak, by w
przyszłości móc sprostać wszelkim naprawom.
Adam Bieniek
Al. Jerozolimskie 113
Warszawa
tel. (022) 629 99 59
Dziękuję i pozdrawiam.
espresso napisał/a:do swobodnego upadku z 1m miałbyś naprawę gwarancyjną...romeck napisał/a:Ze stolika (ok. 1,2m wys) spadł mi na podłogę
espresso napisał/a:do swobodnego upadku z 1m miałbyś naprawę gwarancyjną...romeck napisał/a:Ze stolika (ok. 1,2m wys) spadł mi na podłogę
K-5, S10-20, Flektogon 20 2.8, Sears 28 2.8, FA28 2.8, 18-55WR, Mir 1B, F35-70, A50 1.7, F50 1.7, Pancolar 50 1.8, Cassar 50 2.8, Helios 44k4, 44-2, 44-3, 40-2, T90 2.8, F70-210, Triotar 135 4, Jupiter 21m i 37a, Tair 3S, FA80-320, MTO 11CA
K-3 K200 +....kilkadziesiąt kilo gratów...
CytatService will be rendered, and defective parts will be replaced without cost to you within that period, provided the equipment does not show evidence of impact, sand or liquid damage, mishandling, tampering, battery or chemical corrosion, operation contrary to operating instructions, or modification by an unauthorised repair shop
maser napisał/a:Skoro nie obejmuje już go gwarancja to poleciłbym Ci OKserwis z Gdańska - najpierw wycena potem robota (jak się zgodzisz).
jancewicz napisał/a:espresso napisał/a:do swobodnego upadku z 1m miałbyś naprawę gwarancyjną...romeck napisał/a:Ze stolika (ok. 1,2m wys) spadł mi na podłogę
spróbuję zareklamować szklanki, które mi się potłukły po upadku ze stołu....
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
CytatUrządzenia powszechnego użytku powinny wytrzymać swobodny upadek z wysokości 1m.
CytatPoszły tylko styki i jakiś "flex" do wymiany.
Pentax
irek83 napisał/a:romeck, rób testy