Obiektywy jak obiektywy, ale żona w dechę!alle napisał/a:Ja wczoraj zostalem zaskoczony przez moja zone, ktora wreczyla mi przedwczesny prezent urodzinowy, a w torbie leżały dwa objektywy: 50 mm 1.8 pentax oraz 100mm macro 2.8 rowniez pentax!
| Pentax Z-1p | MX | FA*24/2.0 | FA 77/1.8 Ltd |
| Pentax 645n | FishEye 30/3.5 | FA645 45-85/4.5 | FA645 80-160/4.5 | FA645 200/4 | Voigtländer 6x9 |
| Pentax 67 | 6x7SMC 55/3.5 | 67SMC 105/2.4 |
| Contax G1 | Contax G2 | Biogon T* 28/2.8 | Planar T* 45/2.0 |
| Provia 100F | Provia 400F | HP5+ | TriX | Delta 100 | Waidodayo!
czy aby na pewno nie obrażasz teraz jego żony?tref napisał/a:żona w dechę!
dobrze że tylko prezent przedwczesnytref napisał/a:przedwczesny prezent urodzinowy
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
mihu7 napisał/a:Dodam i ja swe trzy grosze...
Może tym, o czym świadczy, że obiektyw jest w dechę, jest opinia celników, na przykład. To nacja zaj...biście znająca się, nie tylko na obiektywach, ale chyba na wszystkich - w dechę - rzeczach...
Otóż... kupiłem se na je_beju jakiegoś tam kirona 105/2.8 makro, z jakimiś tam stykami... W Kanadzie, w dodatku (tam chyba taniej...). Ponieważ wiadomo, że to nie pentaxowskie szkło, stare, i pewnie już kolekcjonerskie, a i niedoceniane przy okazji (only 150 $) puścili je w placówce bez problemu... (czyli bez żadnych dopłat).
Ale jak zakupiłem, od jakiegoś Japończyka - pentaxa FA 50, też z jakimś tam makro (zupełnie nie wiem, dlaczego za to makro płaci się więcej) to...
musieli wziąć w łapki i się poprzyglądać... Wynik - vacik 23 % + dostawa, kurierem...
Cena je_bej + niecałe dwie stówy za to, że celnik nie omieszkał wziąć w łapki tego akurat obiektywu...
Wyciągam więc wniosek: Obiektyw w dechę, można poznać po tym, czy spodoba się on celnikom, czy nie....
PS. Srał ich pies za dodatkowe opłaty... mnie budyń i tak nie schodzi z facjaty, pomimo tego, że ostatnio nawet za telefony badziewiaste (jakieś tam Xiaomi, z procesorami 8 rdzeniowymi - tylko ?) musiałem dopłacać VAT....
Pozdro All !
PENTAX K-S2 + Limitowane 21 / 40 + 55-300 WR
Mój FLICKR
K-5iis + Bigma, K-30, K-X, K-R, P18-55, P50-200, P80-320, S70-300, T70-300, Trioplan 100/2.8 i sporo innych gratów.