Też uważam że porównanie jest nie trafione gdyż jak się skaner zepsuje to wyrzucisz go do kosza i po temacie. A jak się taki NX1 zepsuje to z braku serwisu też go wyrzucisz do kosza. Tylko co zrobić ze sprawnymi obiektywami?espresso napisał/a:Miałem na uwadze ryzyko związane z brakiem serwisu i wsparcia producenta, a nie alternatywnego produktu. I nie tylko tanich wersji skanerów, ale i tych z najwyższej półki.
Ekajana napisał/a:pojawią się przełomowe technologie dające zupełnie bezszumowe wysokie iso o dużej dynamice
K-r, 16/2, 35/2, 105/2.5 i z rzadka inne...
pawelek-79 napisał/a:ma ktoś namiary na działającą przejściówkę(tylko mechaniczną, bez przeniesienia elektroniki) NX->PK
To pojedyncza klatka z NX1000 i naleśnika 30 mm.pawelek-79 napisał/a:to jest HDR, czy z pojedynczej ekspozycji?
Ekajana napisał/a:To pojedyncza klatka z NX1000 i naleśnika 30 mm.
DeTe napisał/a:Jakieś dwa tygodnie temu kupiłem takie CUŚ i wtedy była jeszcze jedna sztuka i chyba ze dwie inne a teraz pusto
pawelek-79 napisał/a:Czego miało dowieść tamto zdjęcie?
pawelek-79 napisał/a:Trzeba robić zdjęcia jak jest jasno, a nie ciemno
Benek napisał/a:Po pierwsze serwis - jaką masz gwarancję, że ktoś ci teraz naprawi obiektyw Samsunga? ......espresso napisał/a:Ale zapewne kupno na dzisiaj takiego zestawu to dobra cena (wyprzedażowa) i sprzęt na parę lat.
Benek napisał/a:Zwijamy się. Oficjalny koniec sprzedaży flagowego NX1 w Europie.
http://www.mirrorlessrumo...-nx1-in-europe/
ZbyszekB napisał/a:Też uważam że porównanie jest nie trafione gdyż jak się skaner zepsuje to wyrzucisz go do kosza i po temacie. A jak się taki NX1 zepsuje to z braku serwisu też go wyrzucisz do kosza. Tylko co zrobić ze sprawnymi obiektywami?espresso napisał/a:Miałem na uwadze ryzyko związane z brakiem serwisu i wsparcia producenta, a nie alternatywnego produktu. I nie tylko tanich wersji skanerów, ale i tych z najwyższej półki.
Widzę, że kolega w formie i porównuje cenę GX8 ze sklepowej półki do do ceny egzemplarza NX1 z alledrogo - powystawowa nówka sztuka w opakowaniu zastępczymKfan napisał/a:Za cenę nowego np. Panasa GX8 mam 3 sztuki NX500/NX30 albo flagowy NX1.
Kfan napisał/a:Wróciłem z Niemiec właśnie -tam NXy mają całe stoiska w sklepach niczym w Polsce mają Sony i nikt o zwijaniu systemu nie myśli.
Polska, cóż, to nie Śląsk, ale też tam ładnie, A. Sapkowski, "Boży wojownicy"
GX8, GM1, P7-14, P12-32, P35-100, P100-300, K50/1.1
X-T1
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
Są dwa lematy Dady-Opiszona.
Trzeci lemat Dady - FuFu w kwadracie jest boskie.
Pozdrowienia z jaskini Kicka