KoBold  Dołączył: 24 Kwi 2007
Lampa P-TTL?
Czy miał ktoś do czynienia z tym fleszem?

argawen  Dołączył: 19 Kwi 2006
KoBold napisał/a:
Czy miał ktoś do czynienia z tym fleszem?
Z fleszem tak. Ale podaj jeszcze jakim.

piotr_luk  Dołączył: 14 Kwi 2007
argawen napisał/a:
Ale podaj jeszcze jakim

pewnie nie dojrzałeś, ale tam jest link "tym"

argawen  Dołączył: 19 Kwi 2006
piotr_luk napisał/a:
tam jest link "tym"
nie dojrzałem :-P :oops:

[ Dodano: 2007-05-30, 19:22 ]
Niestety nie znam tej lampy. Ale raczej nie ładowałbym sie w to.

mily  Dołączył: 19 Kwi 2006
to mutacja soligora/tumaxa - ze wszystkich sladow na niebie i ziemii wynika, ze te lampy nie maja p-ttl

poszukaj nawet tu na forum postow o lampach soligor albo tumax - dowiesz sie wiecej

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Nie wiem czy ktokolwiek w Polsce miał z tą lampą jakieś doświadczenia. Jakiś czas temu lampę tą też na ebay-u pokazywał mily

A no właśnie. Chociaż mówią: 'no risk - no fun' :-D , to jednak, pomijając działanie P-TTL, pozostaje kwestia jakości działania urządzenia.
Dzięki za odpowiedzi.

mily  Dołączył: 19 Kwi 2006
no risk - no fun?
teoretycznie tak, ale powiem szczerze - nie widze zadnego sensu w takim ryzyku. Albo kupujesz lampe z gornej polki, zeby miec synchro na 2 lamelke, Hss, stroba i pare innych bzdetow, albo po prostu kupic jakas DOBRA tyrystorowke za 200-300zl.
Ja robilem foty na DS z vivitarem 4600 - genialna przewidywalnosc zestawu, naprawde sobie ta lampe chwalilem, a i jakosciowo byla solidnie zrobiona - duzo lepszy plastik niz w sigmach 500. Glowica ruchoma pion/poziom, moc solidna...
A ww lampa poszla na allegro za 200 zl z haczykiem... wiec po co ryzykowac glupkowata lampa noname?
Oprocz vivitara o ktorym wspomnialem jest jeszcze pare innych dobrych tyrystorowek - nie ma co pajacowac, z jakimis niesprawdzonymi wynalazkami.

mily, zgadzam się, że nie ma co pajacować, co innego, gdyby była gdzieś do postrzelania, a tak... Puki co, nie mam zbytniego ciśnienia na posiadanie lampy (raczej bardziej potrzebuję jaśniejszych szkieł) i spokojnie poczekam na jakąś premię (albo raczej na mannę z nieba), a wtedy... 8-)

Grendel  Dołączył: 31 Gru 2006
mily napisał/a:

Oprocz vivitara o ktorym wspomnialem jest jeszcze pare innych dobrych tyrystorowek - nie ma co pajacowac, z jakimis niesprawdzonymi wynalazkami.

A więc propozycja: proszę o listę takich sprawdzonych w każdych warunkach tyrystorówek, na które warto ewentualnie zwrócić uwagę przy przeszukiwaniu akcji.

Skocz do: