matb napisał/a:Kto będzie chciał używać takiej kasetki
Ale Ty masz deela.Michu napisał/a:Ja będę chciał
Michu napisał/a:Ja będę chciał
lipalipski napisał/a:matb, a kto w czasach kasetki foci MZ-6?
6x7 z kominkiem, pryzmatem oraz drewnianą rączką
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
matb napisał/a:z matrycą 22000px full-frame
coś jakoś wyjątkowo dużo tych dziwaków, przynajmniej na tym forum.matb napisał/a:No właśnie - garstka dziwaków...
Tutaj się nie zgodzę. Chociaż nie jestem elektronikiem (zawodowo) to elektronika stricte niekoniecznie jest zawodna tak jak mechanika. Liczne przykłady trwałości urządzeń elektronicznych to stare radia grające w zakładach pracy, u dziadków na działce, czy w tanich domkach wczasowych. Przede wszystkim to elementy ruchome się psują: Potencjometry się ścierają (o Tobie mówię Vespermatb napisał/a:Choć i tak najpewniej nie żywotność migawki jest tutaj punktem krytycznym. Prędzej elektronika.
KaSetka + 18-55 + jupiter37a + af360fgz
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
aha no to chyba tak z połowę lub trochę więcej takiego używanego.....deela2Michu napisał/a:Z tego, co czytałem na innych forach to ok. 500-600PLN.
KaSetka + 18-55 + jupiter37a + af360fgz
matb napisał/a:I generalnie - korpusy konstruowane są z myślą przeżycia ok. 3 lat. Żeby okres gwarancji przeżyły, a potem się posypały i klient kupił nowy model. Zresztą nie ma sensu dla producenta inwestować w większą trwałość aparatu, bo za 3 lata to będzie moralny staruch i nawet jak sam się nie rozsypie, to klient i tak zechce kupić nowszy model.
K10D w zestawie i denka od musztradowek, :)