Pentax Spotmatic SP | Pentax 6x7
plwk napisał/a:Głosujących niewielu więcej niż uczestników. Wstyd!!!
Fuji x100, X-Pro1 + XF 18/2 + XF 35/2, Nikon N90s (aka F90x) + 50/1.8D
CytatBardzo sie cieszę że sobie lada moment wskaże 3 ulubione zdjęcia Jade jutro kupić ramy.
Dużo różności
Fenol napisał/a:Poczekaj, poczekaj - jeszcze nie znamy wyników głosowania wewnętrznego uczestników
Fenol napisał/a:CytatBardzo sie cieszę że sobie lada moment wskaże 3 ulubione zdjęcia Jade jutro kupić ramy.
Poczekaj, poczekaj - jeszcze nie znamy wyników głosowania wewnętrznego uczestników
Aparaty szczęścia nie dają...
Generic napisał/a:No i to nie miało być po jednym zdjęciu od każdego?
Dużo różności
pozdrawiam
k-S2 GR Fuj
pszczołowaty napisał/a:jak połowy zdjęć nie widać
Dużo różności
pozdrawiam
k-S2 GR Fuj
Dużo różności
120 | 135 | APS-C
C330s 67 45 75 105 165 | MXx2 MES (nie działa) MZ-5n (nie działa) 28 50 35 43 (nie działa) 50 | GRII K-5 21
JORGE.MARTINEZ@PL | Jeden Aparat 7.0 | Instagram
Dużo różności
jorge.martinez napisał/a:Podsumuję w tym tygodniu.
Dużo różności
szybkiparowoz napisał/a:Zatem na pudle: 1. karmazyniello, 2. Fenol, 3. costa.
CytatNie wiem jak to inaczej nazwać, lecz z tych zdjęć wylewa się wręcz humanizm. Do tego świetne kadry i podkreślające je kontrasty.
Mamy tu wielkie bogactwo tematyki: są portrety (lipiec, listopad), jest street (maj, sierpień), jest nawet magazyn mody (czerwiec). Karmazyniello komponuje klasycznie, mistrzowsko operując językami fotograficznymi. Nie jednym, lecz wieloma. Gdybym nie wiedział, kto jest autorem zdjęć, zgadywałbym, że czerwcowe zrobił Penn, lutowe Friedlander, a październikowe — Erwitt. Moje ulubione to luty i czerwiec.
Jakoś wcześniej nie oglądałem Twoich zdjęć (nie wiem czy nie publikowałeś, czy nie natrafiłem), ale te z J.A. mi się podobają. Tworzą jakiś spójny, nostalgiczny nastrój.
karmazyniello też pokazał kilka świetnych zdjęć, mi najbardziej utkwiły portrety z kwietnia, czerwca i września.
Przede wszystkim za piękne, różnorodne portrety, ale też świetne operowanie światłem czernią i bielą. Już w lutym zebrał sporo punktów a w czerwcu wskoczył na pudło. Jego zdjęcia pokazały że radzi sobie w każdych warunkach. W pracach widzę oko ale też i refleks.
Praktycznie od początku mój faworyt. Zaczął bardzo klimatycznym widoczkiem miejskim a później było jeszcze lepiej. Odbicia, street i przede wszystkim portrety! Niepozowane, spontaniczne portrety, bardzo mnie to pociąga. Zdjęcie z czerwca to generalnie mój numer jeden całego roku zabawy. Do tego wszystko podane jako skany prawdziwych odbitek z głęboką czernią i sporym kontrastem. Widać w tych zdjęciach własny styl i wyrobione oko.
Od samego początku prezentował bardzo wysoki poziom, łatwo rozpoznać styl i ma świetne oko.
CytatZa olbrzymi postęp, przejście od zdjęć po prostu kiepskich przez kilka przykładów przyzwoitego streetu do kilku prawdziwych perełek.
Fenolowy kwiecień: to zdjęcie prowokuje do stworzenia sobie historii pana w czapce i jego tuby. Tu też musiałem zatrzymać się na dłużej. Do tego doszły jeszcze zdjęcia z sierpnia, maja i grudnia.
Za to że na zdjęciach panuje ład, symetria, rytm. Widać pomysł i dopracowanie szczegółów.
Za uliczne oko, dobre nieprzypadkowe kadry oraz za pierwsze (styczniowe) zdjęcie
Tutaj trochę na przemian zdjęcia które zupełnie mnie nie ruszają i takie które chwytają i nie chcą puścić. Świetne formy geometryczne z Marca i Czerwca. Wpisanie postaci w harmoniczne elementy architektury w sierpniu i wrześniu. I świetnie skomponowany finisz w Grudniu.
CytatZdjęcie październikowe z serii trigera wygrało dla niego w moim odczuciu pierwszą edycję JA. To chyba najlepsze zdjęcie w całej zabawie. Świetnie uchwycony moment! Jednak cała seria zdjęć to popis obserwacji otaczającego świata, z wieloma smaczkami i naciskaniem spustu w tym właściwym momencie. Warsztat również bardzo dobry. Pełen przekrój scen - od dynamicznych, po statyczne i spokojne. Na dokładkę im dłużej obserwowałem poczynania, tym bardziej mi się podobały, a to równie ważne w tej zabawie.
I oto trigerowy maj rozstrzygnął wszystko, zdjęcie z historią i uniwersalne, takie, które przykuwa na dłużej, bawi i daje do myślenia. Ewentualne rozterki, czy aby na pewno triger ma być zwycięzcą, rozwiały prace z lipca i września.
Uliczna dynamika, historie powiązane ze zdjęciami, zrożnicownanie kadrów, a zarazem ich powiązanie
jorge.martinez napisał/a:7. Finałem zabawy będzie głosowanie w gronie Uczestników na najlepszego Uczestnika zabawy Jeden Aparat. Nagrodą dla zwycięzcy będą odbitki wybranych przez niego zdjęć (jedno na Uczestnika) pozostałych Uczestników w formacie co najmniej 15x21, lecz nie większym niż 30x40. Wybór formatu należy do zwycięzcy. Koszty odbitek/ wydruków poniosą poszczególni Uczestnicy zabawy.
120 | 135 | APS-C
C330s 67 45 75 105 165 | MXx2 MES (nie działa) MZ-5n (nie działa) 28 50 35 43 (nie działa) 50 | GRII K-5 21
JORGE.MARTINEZ@PL | Jeden Aparat 7.0 | Instagram
Dużo różności