Przestań ciągle o tych aberracjach. Sam masz Limitedy, w tym 77mm. Ona to dopiero aberruje.jaad75 napisał/a:To teraz obejrzyj aberracje...
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Za Fafniakiem: Nie dla leniiii !!!!!!!!!!
Moje pstryki
Nie chcę myśleć jakie były te szkła w pierwszym ogłoszonym terminie.sylwiusz napisał/a:opoznienia mialy niby byc spowodowane checia dopracowania jakosci tych szkiel i zapewnienia stalych dostaw!
| Pentax Z-1p | MX | FA*24/2.0 | FA 77/1.8 Ltd |
| Pentax 645n | FishEye 30/3.5 | FA645 45-85/4.5 | FA645 80-160/4.5 | FA645 200/4 | Voigtländer 6x9 |
| Pentax 67 | 6x7SMC 55/3.5 | 67SMC 105/2.4 |
| Contax G1 | Contax G2 | Biogon T* 28/2.8 | Planar T* 45/2.0 |
| Provia 100F | Provia 400F | HP5+ | TriX | Delta 100 | Waidodayo!
jaad75 napisał/a:
To teraz obejrzyj aberracje...
Pozdrowienia
Sylwek
ME Super black, M 28/2.8, M 50/1.4, M 50/4 macro, M 75-150/4
A
Minolta Hi-matic F
sylwiusz napisał/a:I nie zapominajmy, ze to obiektyw do cyfry i w niemal kazdym, dobrym programie graficznym sa narzedzia pozwalajace na minimalizacje tego zjawiska.
sylwiusz napisał/a:I nie szukajmy swietego grala wsrod obiektywow, bo nie znajdziemy,
sylwiusz napisał/a:a jesli idzie o aberracje to moze warto poogladac sample z wielokrotnie drozszych L-ek 16-35/2.8
http://aleknowak.net
Go Out And Burn The Sensor Again
alkos napisał/a:W kazdym jest tez Sharpen. Czy to znaczy ze nie musimy miec ostrych obiektywow?
CytatZnajdziemy. 35/2 Asph
CytatTiaaa, jaaasne. Wlasnie przestrzelalem sobie wersję II ... aberracje powiadasz?...
Pozdrowienia
Sylwek
ME Super black, M 28/2.8, M 50/1.4, M 50/4 macro, M 75-150/4
A
Minolta Hi-matic F
pozdrawiam,
dzerrry
dzerry napisał/a:Boze, ale wy marudzicie Pogodzcie sie z tym - czasy bezwzglednej jakosci minely i juz nigdy nie wroca, nie tylko w Pentaksie - wszedzie. Gdybym ja tak analizowal piksele swoich skanow, to juz dawno bym wyrzucil na smieci wszystkie swoje szkla ze skanerem na dokladke. Macie jasny zoom? To sie cieszcie - na odbitkach 20x30 i tak nie zauwazycie roznicy.
dz.
K100D|ME F|ME Super|
SMC DA 18-55/3.5-5.6|SMC M 50/1.7|SMC A 50/1.7|Sigma 70-300/4-5.6 APO|...
argawen napisał/a:Mam 50-135 i jestem bardzo zadowolony.
tref napisał/a:Ciekawe kiedy zorientowali się, że coś nie gra? Mam nadzieję, że jeszcze przed fazą czysto produkcyjną, bo jak nie, to nie wierzę, żeby wszystko z magazynu poszło na przemiał.
Zostawiłem.siwyyy77 napisał/a:Znaczy się zostawiłeś sobie... bo chyba pestowałeś swego czasu
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Za Fafniakiem: Nie dla leniiii !!!!!!!!!!
Moje pstryki
dzerry napisał/a:Macie jasny zoom? To sie cieszcie - na odbitkach 20x30 i tak nie zauwazycie roznicy.
http://aleknowak.net
Go Out And Burn The Sensor Again
argawen napisał/a:Mnie się podobają te aberacje. Powiem więcej, zakochałem się w nich.
K100D + kit I + SMC 1.7/50 + Jupiter2/85 + Jupiter 4/200 + Sigma 10-20 + SMC DA 55-300
dzerry napisał/a:czasy bezwzglednej jakosci minely
yourNIGHTMARE napisał/a:jezeli ktos chce sie pozbyc swojego DA* 50-135 to ja chetnie wezme
LX + K50/1,4
GALERIA I - SPINNERSLIFE
GALERIA II - SPINNERSTRAP
Cytatczasy bezwzglednej jakosci minely i juz nigdy nie wroca
Moje zdjęcia pozostają amatorskie ze względu na szumy na wysokim ISO i brak AF