bako  Dołączył: 07 Mar 2007
Tło foto
Witam...Zamierzam kupić tło fotograficzne białe na początek później pomyśle nad czarnym..
Na allegro jest tego sporo i z dużą rozbieżnością cenową, może mi ktoś podpowiedzieć czego się wystrzegać, myślałem o tle z papieru ale raczej wszytkie na allegro to jakieś tworzywa..Co o tym myslicie ja bym wolał z papieru...No chyba że ktoś ma do sprzedania tło białe lub czarne???

Cobretti  Dołączył: 06 Lut 2007
Duże? Idź do papierniczego i masz fajne tła kartonowe w wielu kolorach. Są też papiery z różnymi nierównościami.

piter_76  Dołączył: 23 Kwi 2007
A ja polecam agrowłukninę. Mozna w ogrodniczym to dostac za grosze, jest zarowno w kolorze czarnym jak i bialym. Kupuje sie na metry, szerokie na 1,5 metra, warto zlozyc 2 a nawet 3 krotnie bo jest troche przeswitujace ale spelnia swoje zadanie. Do warunkow domowych w zupelnosci :-)

mily  Dołączył: 19 Kwi 2006
A do czego to tlo ma sluzyc? Podejrzewam, ze pytasz o takie tlo do poprobowania sobie warunkow studyjnych - mozna walczyc i z agrowloknina i z innymi wynalazkami, ale to generalnie bezsens. Albo kupic normalne tlo (ok. 250zl +), albo po prostu kawal bialej sciany i bez przesady... Zreszta do pobawienia sie w studio wcale nie widze powodow do kupowania jakiegokolwiek tla - po co? lampa swieci tak samo w pokoju, jak i na bialym tle ;)

bako  Dołączył: 07 Mar 2007
Przeglądając allegro mozna trafić na róznego rodzaju Tłą foto zaczynając od 16zł wzwyż...Interesowało mnie co myslicie na temat tych materiałów proponowanych przez sprzedawców, czy są np:lepsze od zwykłych rolek papieru...ale dzieki za pomoc..
Oczywiśćie biała ściana świetnie nadaję, i zastępuje takie tło gorzej natomiast z fotogrofowaniem całych postaci tu juz trzeba rozłożyc takie tło pare metr dwa a nawet3 na ziemie..dlatego uważam ze takie jest mi niezbedne

dan  Dołączył: 11 Sie 2006
Tylko karton! :mrgreen: Na szczescie nie potrzebne mi odcinki 5x2,5m :-P

Skocz do: