FF, Crop / Klisza, Cyfra / 12mm - 400mm
ME Super
K-3III, szkła 17 - 300 x 1,4 (stałki Pentax, zoomy S i T) i jakieś inne szpeje.
dexdorma310878 napisał/a:mozna coś innego dostać w rozsądnej cenie o tych lub zbliżonych parametrach.?
Dużo różności
ME Super, MZ-5N, K-5, krótka *, DA 21 LTD, Canonet + szklarnia
Przedłuża, przedłuża, u nas także. Sprawdziłem wiosną tego roku. Mam pięcioletnią.krzychu1979 napisał/a:Od siebie dorzucę tylko, że Tamron za free przedłuża gwarancje do 5 lat. Przynajmniej w UK gdzie ja kupiłem, ale wydaje mi się że to akcja ogólnoeuropejska jest.
*ist DS | K20D | K-5II | 17 | ME-Super | G9X
Mam Pentaksa i nie zamierzam przepraszać
Pozdrawiam
Artur
---------------------------------
Większość technicznych pojęć jest mi obca, ale nie przeszkadza w pstrykaniu ;)
sergeant napisał/a:Czy ktoś orientuje się ile trwa kalibracja z korpusem w serwisie Foto - Technika ? W poniedziałek dostałem e-mail z serwisu iż zarejestrowano mój sprzęt do naprawy . Czy istnieje możliwość sprawdzenia statusu kalibracji w serwisie ?
Jeśli idzie o opinie o szkle to jestem pod wielkim wrażeniem obrazka z niego . Jeśli trafi z ostrością to już nawet na f/2.8 jest dobrze . Od f/4 do f/8 rewelacja .Bardzo lubię kolorystykę z tego szkła . Czasami nie trafia z ostrością ale ja używam go głównie do fotografowania zawodów lekkoatletycznych syna gdzie czasami dynamika akcji jest dość duża .Odsetek nietrafionych ujęć to w granicach 20 % . Wysłałem celem kalibracji z nadzieją że być może będzie lepiej . Trzeba się też nauczyć korzystać z tak dużego szkiełka , to wymaga wprawy .
sergeant napisał/a:Czy ktoś orientuje się ile trwa kalibracja z korpusem w serwisie Foto - Technika
Sprzętu zbieram coraz więcej, ale zdjęć dalej nie umiem robić :P
K-3III, szkła 17 - 300 x 1,4 (stałki Pentax, zoomy S i T) i jakieś inne szpeje.