argawen napisał/a:Jestem ciekaw, czy było warto na nie czekać.
.....rosyjski łącznik.....
zapraszam do mojej galerii
http://picasaweb.google.pl/artur.skrabowski
asklop napisał/a:Sa super
Pozdrawiam
Krzysiek
ME-F; Z-20; K-1
AF 35-70/2.8; DA 10-17/3.5-4.5; FA 24-70mm f/2,8 ED SDM; FA PZ 28-105/4-5.6; T 70-200/2.8; FA 80-320/4.5-5.6; FA 31/1.8; Helios 85/1.5; D-FA 100mm f/2.8 macro
AF-540FGZ, AF160, Winder ME-II
K-5, Ricoh Kr-10M; 35-70/3.4-4.5, 28/3.5, M50/1.7, M85/2, Sigma 17-70/4, Tamron 70-300/5.6, Sigma 50-500/4-6.3; Fuji E900, TC-E3ED, Regula 740-2, Manfrotto 719digi, Celestron C5, Optolyth 22-60x70, Nikon HG 8x32
Jarek Dabrowski napisał/a:Ojojoj, fajna ta 85-tka...
Database backup in progress please wait few seconds.
gator napisał/a:a co powiecie na to iz w poniedzialek zakonczyly sie 3 aukcje - podkreslam TRZY, FA*85 - kwoty okolo 1000-1100$.
Ja osobiscie Zeissa posiadam tylko w kamerze sony dvd, i jestem bardzo zadowolony.
Z moich wrazen co do jakosci zdjec, Zeissa mozna porownac do 31, 77 czy 85 pentaxa. FA50/1.4 to polka nizej, dlatego tez cena o polowe mniejsza. Wlasnie sprzedaje 50/1.4 dlatego ze mam F50/2.8 z 1990r, ktory jest duzo lepszy (budowa, optyka itp) od w/w FA50/1.4 (w FA50 i tak nie uzywalem 1.4 czy 1.7, co najwyzej robilem cos na 2.0)
Dziwi mnie tylko polityka pentaxa ze tak polozyli lage na wszystko.
W 2004 przestali produkowac * i czekalismy do 2007 na szkla ktore ludzi rozczarowują. Na szczescie Zeiss wyczul blusa i moze on zapcha dziure ? Jedynym problemem moze byc brak AF, czego moze niktorym brakowac.
Michu napisał/a:No tak. Tylko z tego, co słyszałem, to w Ltd ten AF jest taki sobie.
PZ1, KX i kupa szkieł
Wcale Michu nie żartuje. W porównaniu do innych szkieł to zółw.Alek napisał/a:Michu napisał/a:
No tak. Tylko z tego, co słyszałem, to w Ltd ten AF jest taki sobie.
Michu, zartujesz teraz.....?
Al
Ale na razie puszki z FF to raptem dwa modele, w dodatku w cenie używanego samochodu.Alek napisał/a:Ja raczje odpuszczam APS, co wiecej, wcale substytut 50mm na APS nie jest tani...wiec jak bym wolal miec FF plus 43mm 1.9 albo 50mm 1.4 niz jakies szerokie 28-31 na APS
A gdzie osłona, to przecież dzięki niej, ta gwiazdka jest tak droga.gator napisał/a:PENTAX FA Star 85mm f/1.4 tutaj
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Za Fafniakiem: Nie dla leniiii !!!!!!!!!!
Moje pstryki
gator napisał/a:i przez to 85* jest taka droga ? pierwsze slysze, albo sobie jaja ze mnie robisz.
argawen napisał/a:Wcale Michu nie żartuje. W porównaniu do innych szkieł to zółw.Alek napisał/a:Michu napisał/a:
No tak. Tylko z tego, co słyszałem, to w Ltd ten AF jest taki sobie.
Michu, zartujesz teraz.....?
AlAle na razie puszki z FF to raptem dwa modele, w dodatku w cenie używanego samochodu.Alek napisał/a:
Zalezy co fotografujesz, ja uzywam z PZ1. Nie jest to szklo tele do sportu wiec osobiscie mnie to nie martwi ale jak przejdzieszz na manual, to wtedy rozumiesz, dlaczego AF jest powiedzmy wolniejszy troche....:) Recznie sie ostrzy b dobrze, pieknie jest wykonany i malutki, a ostatnio nawet wole 43mm nad 50mm do ogolnego focenia w gorach, nad morzem i miescie. W ogole dla mnie szkla 43-50mm to najwszechstronniejsze obiektywy, stad bez wzgledeu na format, chce miec w tym zakresie takowy i b dobry. Oczywiscie gdyby Pentax mial FF i moj 43mm by sie sprawowal na nim b dobrze, byloby super.
Ja raczje odpuszczam APS, co wiecej, wcale substytut 50mm na APS nie jest tani...wiec jak bym wolal miec FF plus 43mm 1.9 albo 50mm 1.4 niz jakies szerokie 28-31 na APS
Ok, dzis, kilka lat temu jak skanowalem sobie Velvie na 4000dpi, to 6M Canon 10D byl za 11 500zl....:) poki co mam w domu z 40-50 rolek slajdow wiec ten i nastepony rok mam zapewniony, do pokazu wciaz the best a i odbitki duze sa b dobre z takich materialoew jak Provia. Bardzioej sie zastanawiam jako dodatek cyfrowy nad Canonen g9, wiodziael co potrafi, ma RAWa itd, niezla jakosc.
[ Dodano: 2007-09-26, 12:39 ]
A gdzie osłona, to przecież dzięki niej, ta gwiazdka jest tak droga.gator napisał/a:PENTAX FA Star 85mm f/1.4 tutaj
gator napisał/a:Alek ja rowniez mam jakies dziwne odczucia w stosunku do 43 i 21. Co do Twojego jak zwykle matematyczno/fizycznego podejscia nie bede sie wypowiadal gdyz matematyki nie konczylem, a swoje opinie operam na tym co widze, a nie to co mi pokazuje kartka i olowek.
Co do cen, znalalzem cos takiego:
Carl Zeiss Planar T* 1.4/50 nie za 500 Euro tylko za 500$ tutaj
tego chyba niekomu nie trzeba przedstawiac PENTAX FA Star 85mm f/1.4 tutaj
PZ1, KX i kupa szkieł
Jarek Dabrowski napisał/a:Alek, kiedy się nauczysz cytować?
Ma nawet łożyskagator napisał/a:argawen: mowisz o oslonie p/slonecznej - i przez to 85* jest taka droga ? pierwsze slysze, albo sobie jaja ze mnie robisz.
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Za Fafniakiem: Nie dla leniiii !!!!!!!!!!
Moje pstryki