...żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś sam...
K-1, SMC FA*24/2, SMC FA*300/4.5, T 28-75/2.8: 645N+FA 45-85/4.5+ A 35/3.5, seria tradycyjnych korpusów bagnetu "K" i nawet jakieś Nikony oraz osprzęt do wszystkiego i niczego.
...żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś sam...
K-1, SMC FA*24/2, SMC FA*300/4.5, T 28-75/2.8: 645N+FA 45-85/4.5+ A 35/3.5, seria tradycyjnych korpusów bagnetu "K" i nawet jakieś Nikony oraz osprzęt do wszystkiego i niczego.
Nie koniecznie, mam K-5 i K-5II i uważam że filtr AA "psuje" ostrość niezależnie od obiektywu. Oczywiście słabsze obiektywy mniej zyskują ale zawsze będzie lepiej.Kot72 napisał/a:jeśli z K5 było średnio to z IIs może być już całkiem kiepsko
Oczywiście moja opinia jest subiektywna ale uważam K-5IIs "produkuje" znacznie obrazki niż K-5. K-5 zostawiłem jako backup ale po czasie okazało się że praktycznie nie robię nim zdjęć i właśnie podjąłem decyzję o sprzedaży.Kot72 napisał/a:Miej tylko świadomość że zdjęcia z IIs będą już inne niż ze starej piątki .
Niby tak ale wolę dostać 1k niż trzymać sprzęt w szufladzie. Przyjdzie taki czas że to K-5IIs będzie backupem. Może nawet w tym roku gdy następca K-3II będzie miał matrycę z KP.Kot72 napisał/a:Starą K5 jeszcze trzymam bo jest w niezłym stanie a w granicach 1 k szkoda sprzedawać bo nic sensownego się za to nie kupi .