Dużo różności
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
Pentax
„Gdybym potrafił opowiedzieć historie słowami, nie musiałbym dźwigać aparatu…” Lewis W.Hine
K-3: S 18-35 f1,8 A; S 17-50 f2,8; S 50-150 f2,8; DA 50 f1,8; DA 35 f2,4; P 18-135 WR,...
www.michfoto.pl
PentaGrupa na FB | Zapraszam również na moją stronę poświęconą fotografii nieruchomości - bshots.pl
kuti napisał/a:Z wad można wymienić wielkość i ciężar. Kawał klocka z niego. Jak co kto lubi. Mi to nie przeszkadza. Zrobiłem sobie też jakieś testy bezpośrednio pod światło (słońce). I faktycznie hitu nie ma, łatwo o flary i bliki.
Wracając do kalibracji, tak się zastanawiam czy wysyłając obiektyw do serwisu zrobią oni tą kalibrację lepiej bo mają jakieś specjalne narzędzia do tego, czy używają też usb docka i efekt będzie podobny jak zrobiłbym to sam. Wydaje mi się, że i tak mnie czeka zakup tego USB Docka. Nawiasem mówiąc powinien być dawany w zestawie z obiektywem.
K1 + K5 i szklarnia :)
wanakamura napisał/a:Panie kloca? Panie to maleństwo jest KLOC to jest k1 z gripem i 24-70. Po takich przeżyciach 18-35 jest lekki niczym mała stałeczka.
PentaGrupa na FB | Zapraszam również na moją stronę poświęconą fotografii nieruchomości - bshots.pl
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
szybkiparowoz napisał/a:Bardziej kochacie tatusia czy mamusię?
Kiedyś to były czasy ! Po drzewach się chodziło...
Kotlet`s professional photography
http://sebastianstoklosa.blogspot.com/
szybkiparowoz napisał/a:wydając 3 koła lepiej kupić Sigmę ART 18-35/1.8 czy EX 10-20/3.5 + EX 17-50/2.8?
x4rd napisał/a:szybkiparowoz napisał/a:wydając 3 koła lepiej kupić Sigmę ART 18-35/1.8 czy EX 10-20/3.5 + EX 17-50/2.8?
Znowu - to zależy co chcesz robić, podany zestaw to zupełnie różne szkła. Do czego chcesz go używać?
szybkiparowoz napisał/a:Ja? Do niczego. Chciałem tylko rozkręcić kolejny sprzętowy wątek doradczy z trzema offtopami po drodze. Wiem, że to lubicie...
Kiedyś to były czasy ! Po drzewach się chodziło...
Kotlet`s professional photography
http://sebastianstoklosa.blogspot.com/
Więc brałbym XF 18-55 i nie zawracał ludziom ... Patrząc na to, co i jak fotografujesz, wystarczy jako wygodny zamiennik dla stałek.szybkiparowoz napisał/a:Dobra, wiem, to zwykłe marudzenie.
https://www.instagram.com/darek.prasal/
"Nie ma nic bardziej zadziwiającego niż zwykła prawda" (Egon Erwin Kisch)
KilliChilli napisał/a:Pytanie gdzie jest prawda :) Według Optycznych 18 jest szersze niż 17 :D
Sprzętu zbieram coraz więcej, ale zdjęć dalej nie umiem robić :P
Nie wszystko co się liczy jest policzalne i nie wszystko co policzalne się liczy.