Waidodayo!
hungry.ant
Stormtrooper's K-x
Soccer mom's V1
Mertz napisał/a:... Chyba, że nastawiasz się wyłącznie na światło zastane - to oczywiście A, ew. M jeśli nie zalezy Ci na szybkiej pracy.
Waidodayo!
hungry.ant
l_uka napisał/a:dla wygody i spokoju ducha zapoluj na wersję z A. Jesli to ma byc standard, to lepiej cos szerszego - 28 albo 35. Dla mnie 50 po cropie nie jest zbyt ciekawe
Stormtrooper's K-x
Soccer mom's V1
l_uka napisał/a:używałem 28 w pozycji A i zapewniam, ze PTTL dziala. Mozliwe ze dziala troche na ślepo, bo obiektyw A nie podaje do body informacji o ogniskowej ani o odległości ostrzenia. Tak czy siak, ekspozycję dobiera dosc trafnie tyle ze najlepiej pracowac w manualu, bo body uparcie wybiera czas 1/180, czyli synchronizacje.
Waidodayo!
hungry.ant
Pentax
Mertz napisał/a:Ciekawe czy dałoby się to kolejną poprawką software'u poprawić?
Stormtrooper's K-x
Soccer mom's V1
Waidodayo!
hungry.ant
l_uka napisał/a:Moim zdaniem, Pentax (albo jakis inny producent) moglby zdecydowac się na uwolnienie firmware'u - to by byl bardzo ciekawy eksperyment.
sp7foy napisał/a:Do tego producent wcale nie musi przykładać ręki.
Stormtrooper's K-x
Soccer mom's V1
Mertz napisał/a:Uff, dokopałem się wreszcie, bo pewność l_uki coś mnie zaniepokoiła.
No stało się. Mimo, że DL jest obciety w stosunku do DS'a, to jednak ze szkłami A ma P-TTL, DS natomiast TTL. Odczułem to bolesnie, kiedy qmpel focił w barze zwykłm 350D, ja DS"em z A 28/2.8 - i moje fotki były fatalnie powypalane, jego sliczne i nastrojowe :(
Waidodayo!
hungry.ant