Fujifilm X-T20, Fujinon XF18-50/2.8-4, XF27/2.4, XC15-45, XC50-230
...piękne są tylko chwile...
Zenit 12xp + Helios, Jupiter i inne,
K200, K3 II, kit II, DA 15/4, DA 35/2,8, S 50/1,4, DFA 100/2,8, DA*60-250/4 + HD1,4 AW, AF 540 FGZ
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
kazio napisał/a:Dlaczego? Z ciekawości pytam
Yahoou napisał/a:takich przypadków na tym forum jest na pęczki
Kiedyś to były czasy ! Po drzewach się chodziło...
Kotlet`s professional photography
http://sebastianstoklosa.blogspot.com/
Taa... nawet trolle jakieś takie pluszowe im wychodząfuen napisał/a:Fanatycy, ale kulawi.
*ist DS | K20D | K-5II | 17 | ME-Super | G9X
Mam Pentaksa i nie zamierzam przepraszać
Yahoou napisał/a:Nie twierdzę, że system Fuji jest idealny, tym bardziej, że dopiero go poznaję, ale twierdzę, że Pentax jest kulawy i zdecydowanie zbyt drogi w stosunku do tego co oferuje. Mogę mieć swoje zdanie, czy muszę mieć twoje @Enzo?
Często można się spotkać z opinią, że użytkownicy Pentaxa to fanatycy... Coś w tym jest... Dopuki nie zdecydowałem się na rozwód z P. było ok, jak tylko ośmieliłem się poddać markę krytyce, to hejt i sarkazm...
K-373, 11-300 mm f/1.7-4.0, sunpaki i agfatroniki, LX15, XZ-1
Yahoou napisał/a:twierdzę, że Pentax jest kulawy i zdecydowanie zbyt drogi w stosunku do tego co oferuje
Yahoou napisał/a:sarkazm
Kiedyś to były czasy ! Po drzewach się chodziło...
Kotlet`s professional photography
http://sebastianstoklosa.blogspot.com/
Enzo napisał/a:Do tego nihilizm, cynizm i orgazm. Cały ja.
K-373, 11-300 mm f/1.7-4.0, sunpaki i agfatroniki, LX15, XZ-1
Yahoou napisał/a:Nie twierdzę, że system Fuji jest idealny, tym bardziej, że dopiero go poznaję, ale twierdzę, że Pentax jest kulawy i zdecydowanie zbyt drogi w stosunku do tego co oferuje. Mogę mieć swoje zdanie, czy muszę mieć twoje @Enzo?
Fajne te ich szkiełka, mnie się wizualnie i parametrowo podobają - ale to też nie jest tak, żeby w Fuji nie mieli opanowanego cyfrowego prostowania dystorsji i korygowania 2EV winiety w rogach. JPEG całej prawdy Ci nie powie. Takie czasy.Yahoou napisał/a:Głównie z uwagi na jakość optyki Fuji...
To bardzo trafne spostrzeżenie.tomek_j napisał/a:Nie ma systemu idealnego - często po zachwytach okazuje się, że to stare nie jest takie złe.
I to również. Najważniejsze, że jesteś zadowolony z ulokowanej kasy, Yahoou. A właściwie jest coś jeszcze ważniejszego: rób zdjęcia, dużo zdjęćtomek_j napisał/a:Ale Fuji tez fajne.
*ist DS | K20D | K-5II | 17 | ME-Super | G9X
Mam Pentaksa i nie zamierzam przepraszać
Yahoou napisał/a:
Często można się spotkać z opinią, że użytkownicy Pentaxa to fanatycy... Coś w tym jest... Dopuki nie zdecydowałem się na rozwód z P. było ok, jak tylko ośmieliłem się poddać markę krytyce, to hejt i sarkazm...
Lynne: Co ci zamówić?
Ja: Stek...
Lynne: Nie powinieneś jeść mięsa. Kobiety lubią mężczyzn niezależnych, o silnej woli...
Ja: Lynne, ja robię zdjęcia Pentaksem i obrabiam je pod Linuksem...
Lynne: Dobra, to jaki ma być ten stek? Krwisty?