zi0mek  Dołączył: 07 Paź 2007
nikon to ma..nie mam ja(?)..k10d
wiec.. chodzi mi o oslone na ekran lcd; w d80 jest, w pentaxie nie ma..
chyba ze sie myle- oswieccie mnie..
ew dobrym patentem tez nie pogardze ;-)
szukalem folii na ekran, takich nalepianych , te dobre konczyly sie na 2,7" (2,9" nie znalazlem) a te do samodzielnego 'wycinania' sa straszie slabej jakosci -juz lepiej zakleic ekran czarnym kwadracikiem-na jedno wyjdzie..

no wiec?
z gory dziex za odp. :-)

piotr_luk  Dołączył: 14 Kwi 2007
zi0mek napisał/a:
wiec.. chodzi mi o oslone na ekran lcd
a na co to komu potrzebne, lcd nie jest z plasteliny, mój jest eksploatowany dość intensywnie, a nie zauważam na nim żadnych rys

zorzyk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Prawie każdy nowy właściciel martwi się o LCD :mrgreen: To przechodzi, należy przeczekać ;-)

michal5150  Dołączył: 17 Sie 2007

zy  Dołączył: 29 Lis 2006
zi0mek napisał/a:
chodzi mi o oslone na ekran lcd; w d80 jest, w pentaxie nie ma..

ciiii... jak sie to rozniesie to juz nikt nie kupi pentaxa

:mrgreen:

Zdano  Dołączył: 23 Paź 2006
michal5150 napisał/a:
Chodzi o coś takiego?:

Gdybym był na miejscu Pentaksa to bym się normalnie obraził za założenie czegoś takiego.

tomecki  Dołączył: 22 Kwi 2006
Janek ma Mabę
Marysia ma Mambę
Mambę mam i ja.

Żaba  Dołączył: 08 Cze 2006
zi0mek, idz do sklepu typu MM i kup albo na allego kosztuje grosze max 20 zl. Zawsze uważałem że bez sensu na k100d nie mam i żadnych rys........

na gxdyszce też nie i spora rysa jest, na całe szczęście rysa jest poniżej wyświetlacza na ramce ale i tak wkurzała na początku teraz olałem wyświetlacza i tak rzadko używam :mrgreen:

piotr_luk  Dołączył: 14 Kwi 2007
moim zdaniem są to całkiem zbędne gadżety

Zdano  Dołączył: 23 Paź 2006
tomecki napisał/a:
Mambę mam i ja

A to się na gumę do żucia mocuje?

pawel1967 Dołączył: 03 Maj 2006
Taki ekranik to kłopot przy cyfrowej lustrzance trzeba niestety korygować po każdym prawie zdjęciu przez moment spoglądam na ekranik aby ustawić ewentualną korekcję a taki ekran byłby wielką przeszkodą.Natomiast jeśli ktoś chce można ostatecznie kupić naklejkę na ekran telefonu komórkowego i doskonale po docięciu się sprawdzi.Od dwóch lat używam z DSem a potem i z K10 i jestem zadowolony.Jeszcze jedno pod wpływem potu i temperatury naklejki kurczą się i co jakiś czas trzeba je wymienić.Pozdrawiam

siwyyy77  Dołączył: 23 Lip 2007
Zdano napisał/a:
michal5150 napisał/a:
Chodzi o coś takiego?:

Gdybym był na miejscu Pentaksa to bym się normalnie obraził za założenie czegoś takiego.

Przy okazji, jak byłem w tym sklepie, poprosiłem o pokazanie tego wynalazku, i popieram, że aparat jakikolwiek powinien sie obrazić :-x

michal5150  Dołączył: 17 Sie 2007

Ciekawe, co zrobiłby aparat jak by założono mu takie cudo:
http://www.allegro.pl/ite..._bm_5_d70s.html
;-)

zenza  Dołączył: 22 Kwi 2006
Uważam coś takiego za zbędne nigdy ani w ds-e ani k10 nie zarysował mi się LCD chociaż czasami po metalowych guzikach od koszuli szorowałem LCD.

zi0mek  Dołączył: 07 Paź 2007
o jaa. .. tylko nie odsadzajcie mnie od czci i wiary, nie kamienujcie!

nigdy nie mialem problemow z lcd z prostego powodu..cykalem fotki lustrzanka analogowa..a teraz sie martwie, gdyz jestem strasznie niezdarny, a do tego nie lubie patrzec na zarysowania-drazni mnie to-taka mala nerwica natrectw..

za odp dzieks ;-)

zenza  Dołączył: 22 Kwi 2006
Analogową powiadasz- ja nie dawno kupiłem MZ-10 i nie mogę - po zrobieniu zdjęcia zaglądam na tylną ściankę aparatu szukając LCD:)
Nie będziemy Cię kamienować po prostu nasze spostrzeżenia:)

konopia  Dołączył: 24 Kwi 2007
zi0mek, kup folię i naklej i sie nie martw, polecam folię zabezpieczajace do PDA (palmtopów)
miałem coś takiego (mam) naklejone na ekranik w minolcie, i świetnie się sprawdza

albo sprzedaj pentaxa i kup nikona D80, przy nikonach osłonka jest w pudełku razem z aparatem :-P

;-)

Skocz do: