Co sądzisz o dziale dla majsterkowiczów ?
Świetny pomysł.
76% Complete
35 (76%)
Jestem Przeciwny zakładaniu nowych działów!
6% Complete
3 (6%)
Nie mam zdania.
17% Complete
8 (17%)

alkos  Dołączył: 18 Kwi 2006
konopia napisał/a:
angielszczyzną powiedzmy nie!

"NO".

zorzyk  Dołączył: 21 Kwi 2006
...ale trzymajmy sie jakiejś konwencji nazewniczej - ZT... to są wątki twórcze/zdjęciowe..... więc żeby było to samo, a jednak inaczej wnioskuję o zatwierdzenie przez aklamację :evilsmile: WTW czyli ((c) PR Program Trzeci, cbyba Krzysztof Jaroszyński) czyli Wykonaj To Własnoręcznie. 8-)

Żaba  Dołączył: 08 Cze 2006
Ja proponuję nazwać ten dział Sąsiedzi albo Pat i Mat, lub A je to!

Marooned  Dołączył: 14 Paź 2006
Nie chodzi o to, że to angielszczyzna, tylko o fakt, że szukając np. na google ludzie i tak wpiszą DIY - stąd wszelkie polskie wynalazki będą skutkować tylko tym, że nie zostaniemy odnalezieni - a tego chyba nie chcemy?

Szczególnie, że szukarka na tym forum nie obsługuje 3-znakowych wyrazów, więc wtedy pozostaje tylko google: diy cośtam site:pentax.org.pl

alkos  Dołączył: 18 Kwi 2006
Marooned napisał/a:
Nie chodzi o to, że to angielszczyzna, tylko o fakt, że szukając np. na google ludzie i tak wpiszą DIY - stąd wszelkie polskie wynalazki będą skutkować tylko tym, że nie zostaniemy odnalezieni - a tego chyba nie chcemy?

Dzieki Marooned - o to mi chodzilo, tylko wtedy jeszcze tego nie wiedzialem ;-)

hamster  Dołączył: 11 Paź 2006
Dla mnie pomysł dobry ale jestem przeciwny tworzeniu "poddziałów" bo będą świecić pustkami. Nazwa mi jest obojętna, może być "słodowo"

Zdano  Dołączył: 23 Paź 2006
Ja nie wpiszę DIY bo nie wiem co to znaczy.

Alkos: Mówisz, masz :-B

Co do moderowania - fakt, że takie wątki nie powinny być rozwlekane przez opowieści browarowe, ale może uda się to ograniczyć bez moderowania - ot, przez zalecenie :-)

Zdano: Do It Yourself
Ot, taki przykład: http://www.elektroda.pl/rtvforum/forum85.html

negocjatorek  Dołączył: 12 Kwi 2007
Jestem pod wrażeniem mojej siły przekonywania 8-) .

Drogi Trefie,

Dziękuje serdecznie za pozytywne rozpatrzenie mojej prośby.

Z poważaniem Negocjatorek.

Jest jeszcze kilka tematów (no może nie kilka) tematów haczących o tematykę złota rączka (jak np. naprawy sprzętu). Nie wiem tylko czy będziesz to przenosił, czy zostawiasz, czy w ZR będą tylko nowe tematy. W każdym razie się już nie wtrącam :-P . Miłego dnia.

Pozdrawiam.

Stachu  Dołączył: 27 Kwi 2007

tref  Dołączył: 05 Wrz 2006
Wszystko co sami mi tu wkleicie to przeniosę do nowego działu, póki co sam szukać nie mam czasu.

Sporo takich wątków było w dziale o obiektywach.

tref, myślę, że to jest najrozsądniejsza decyzja. Nowe wątki mają gdzie powstawać a jak ktoś bedzie chciał to tu wklei co trzeba. Pozdrawiam

fotonyf  Dołączył: 24 Kwi 2006
negocjatorek napisał/a:
Jest jeszcze kilka tematów (no może nie kilka) tematów haczących o tematykę złota rączka (jak np. naprawy sprzętu).

No, jest tego trochę w sieci po anglisku.

No i sporo osób ma różne ciekawe opracowania lub dokumentacje.
Np. serwisówki sprzętu.
Sam też mam to i owo aczkolwiek nie na wszystko mam formalne zezwolenie, na upowszechnianie.

No i ten problem z czasem.....

fotonyf, ja miałem na myśli tylko tematy na naszym forum. W sieci jest tego tak dużo że jakbyśmy zaczeli linkować to prędko byśm uciekali z tego forum ;)

[ Dodano: 2007-10-09, 10:20 ]
fotonyf, mam nadzieję, że nie masz mi za złe, że cytowałem Cię w moim pierwszym poście.

fotonyf  Dołączył: 24 Kwi 2006
negocjatorek napisał/a:
fotonyf, ja miałem na myśli tylko tematy na naszym forum. W sieci jest tego tak dużo że jakbyśmy zaczeli linkować to prędko byśm uciekali z tego forum ;)

Jak człowiek mam mało czasu, to stosuje taki skróty myślowe, że potem sam się zastanawia, dlaczego nic nie można zrozumieć.
Zacytowałem zupełnie wyrwane z konktekstu mojego myślenia zdania i to się ma nijak do niczego.

Więc postaram się jeszcze raz i przyrzekam poprawe na przyszłość.

Chodziło mi o to, ze:
1. linki do stron typu "Adam Słodowy w fotografii" przydało by sie gdzieś zgromadzić
2. materiały typu serwisówki - też
3. natomiast w naszym kąciku, oczywiście nasze wątki i opracowania, aczkolwiek wiele z nich jest wygenerowane pod wpływem lektury internetowej, stąd koncepcja, że oprócz podawania źródła, które nas natchnęło, można by zrobić tabelkę z linkami...

negocjatorek napisał/a:
fotonyf, mam nadzieję, że nie masz mi za złe, że cytowałem Cię w moim pierwszym poście.

Absolutnie nie. Wprost przeciwnie :-) :-B

Rzeczywiście - taki zbiorczy post z podziałem na kategorie, który zaproponował tref, ale z linkami poza tym forum mógłby się przydać.

Skocz do: