piotrecius  Dołączył: 31 Gru 2006
Tok'Ra napisał/a:
czyli albo nosisz w 2 czesciach - albo jakas wajha zawsze gdzies w zebro wystaje jak czytalem na grupach

Ja niedawno zaszalałem i kupiłem u Czesia Slik pro 700dx. Z tymi wajchami piszą prawdę - jedna zawsze gdzieś na bok wystaje ale mi to nie przeszkadza. Dla tych, których to razi przewidziano tam taki myk, że sterczącą wajchę można odkręcić i wkręcić w tył drugiej (minuta dziesięć i nic nie wystaje ;-) ). Statyw jest świetny, miałem kupić 500dx ale Cześ dał fajną cenę i wziąłem większy - daje to lepszą stabilność przy schowanej centralnej kolumnie lub możliwość fotografowania z wyższej perspektywy (np. znad głów - ale wtedy przydałby się liveview lub mały, składany taborecik/drabinka ;-) ).

dgim  Dołączył: 05 Lis 2006
ja sie coraz bardziej sklaniam do 500DX'a, 190cm statywu nie potrzebuje, waga 3.2-3.53kg zaleznie od zrodla solidna, szacun ;-) bede chcial jeszcze przymierzyc sherpe 600r ale raczej cos czuje, ze slika kupie

[ Dodano: 2007-10-09, 22:32 ]
no i stalo sie, stalem sie posiadczem na razie podnieconym co niemiara i szalenie zadowolonym z wyboru - Slika PRO 500DX'a - do stopki marsz...... :-)
wykonanie naprawde swietne, rozchodzi sie bardzo ladnie i na pewno nizej niz te 47cm w specyfikacji, po wykreceniu 1 rury z kolumny schodzi naprawde bardzo nisko
do tego naprawde ciekawa cena u Czesia - kolejny zakup - kolejny sie nalezy :-B

no i znalazla sie 1 rzecz irytujaca w sliku, mianowicie w rurze do ktorej wchodzi kolumna, w srodku sa plastikowe zagiecia majace na celu lepsze trzymanie kolumny, mocowanie, ciasniejsze
niestety - zabki jakby tego plastikowego elementu w moim odczuciu mozna zlamac wsadzajac bardziej bezczelnie kolumne od dolu, mocno i np po ciemku...
to tak, dla rownowagi

Skocz do: