stansz napisał/a:Proponuję nawiązanie kontaktu z serwisem w Apollo. Naprawy gwarancyjne wykonywane są najpóźniej w "ustawowym" terminie.
Awaria którą opisujesz najpawdopodobniej wynika z przesunięcia się wewnątrz obudowy przycisku przyklejonego taśmą klejącą dwustronną. Miałem podobny przypadek w *istDS po odebraniu z naprawy w Apollo. Usterka ta została usunięta w ciągu ok 30 min po wcześniejszym uzgodnieniu terminu dowiezienia sprzętu.
Na temat sewisu Pentaxa w Apollo nie mogę powiedzieć złego słowa. Oddałem do naprawy mojego *istDS na dwa tygodnie przed końcem dwuletniej gwarancji. Usterki które wystąpiły to jeden hot pixel i zdeformowanie gumy na gripie. Po dwóch tygodniach odebrałem aparat w którym zmapowano pixel, wymieniono znaczną część obudowy na nową i oczyszczono wnętrze i matrycę. Z rozmowy z całkiem sympatycznym pracownikiem serwisu wynikało, że zakres wykonywanych napraw stale się zwiększa. W niektórych przypadkach odsyłają sprzęt do Niemiec.
rzulto!!
Pewnie dostaniesz nowy aparat. W moim przypadku tak było z K100D.igorkrupa napisał/a:A powiedzcie mi co im moge zrobic jesli minie okres 2 tygodni?
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Za Fafniakiem: Nie dla leniiii !!!!!!!!!!
Moje pstryki
Misiek napisał/a:matb, może prościej, ale sprzedawca w najlepszym razie bez problemu przyjmie i szybko wyśle do Apollo, czyli i tak będzie to trwało dłużej niż załatwienie samemu...
argawen napisał/a:Ma, tak jest napisane w gwarancji. Słownie 14 dni.
6x7 z kominkiem, pryzmatem oraz drewnianą rączką
Czekałem miesiąc od dnia oddania i dostałem nową. Nie miałem z tym żadnych kłopotów. Zadałem pytanie, co z tym fantem zrobią. Sami mi zaproponowali wymianę na nowy korpus.matb napisał/a:A jak nie załatwią sprawy w 14 dni to co? Twoją kasetkę to ile naprawiali?
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Moje pstryki
matb napisał/a:
Od sprzedawcy można zażądać wymiany na nowy, sprawny aparat. Wybór sposobu załatwienia sprawy (wymiana czy naprawa) zależy od klienta - warto odpowiednią ustawę przeczytać![]()
Pozdrawiam,
Misiek
"Gór mi mało i trzeba mi więcej
Żeby przetrwać od zimy do zimy
Ktoś mnie skazał na wieczną wędrówkę
Po śladach, które sam zostawiłem..."
Zabawy w panoramy - www.proczek.com
Hm. Juz matb mi to wypomniał. Do klienta zalezy sposób załatwienia sprawy: wymiana lub naprawa. Sprawdzałem przed chwilą. Inna sprawa, że jest furtka dla sprzedawcy " Sprzedawca nie będzie musiał wymieniać towaru na nowy tylko wtedy, gdy nie jest to możliwe albo wymaga nadmiernych kosztów i sprzedawca to udowodni". Przynajmniej tak jest na stronie Federacji Konsumentów.Misiek napisał/a:a wybór sposobu załatwienia reklamacji nie zależy od klienta
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Moje pstryki
argawen napisał/a:Pewnie dostaniesz nowy aparat. W moim przypadku tak było z K100D.igorkrupa napisał/a:A powiedzcie mi co im moge zrobic jesli minie okres 2 tygodni?
argawen napisał/a:[ Dodano: 2007-10-08, 20:36 ]
igorkrupa, Podobają mi sie twoje portrety, są naprawdę niezłe.
rzulto!!
Pozdrawiam,
Misiek
Zapomniałem o tym dodać. To są te furtki właśnie.Misiek napisał/a:I wspomnijmy jeszcze, że ma się to odbyć w "odpowiednim czasie".
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Moje pstryki
Pozdrawiam,
Misiek
Misiek napisał/a:są marże rzędu 3%
Pozdrawiam
Krzysiek
ME-F; Z-20; K-1
AF 35-70/2.8; DA 10-17/3.5-4.5; FA 24-70mm f/2,8 ED SDM; FA PZ 28-105/4-5.6; T 70-200/2.8; FA 80-320/4.5-5.6; FA 31/1.8; Helios 85/1.5; D-FA 100mm f/2.8 macro
AF-540FGZ, AF160, Winder ME-II
A jak myslisz Zdano, dlaczego w niektórych sklepach płacąc kartą towar jest droższy o 2-3 %. Pewnie z powodu niskiej marży i opłat związanych z prowadzeniem terminala. Czasami jest to równoznaczne z brakiem zysku.Zdano napisał/a:Gdyby marże były w takiej wysokości to by się nie opłacało brać tego do ręki nie mówiąc o sprzedawaniu.
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Moje pstryki
Pozdrawiam,
Misiek
argawen napisał/a:towar jest droższy o 2-3 %
Pozdrawiam
Krzysiek
ME-F; Z-20; K-1
AF 35-70/2.8; DA 10-17/3.5-4.5; FA 24-70mm f/2,8 ED SDM; FA PZ 28-105/4-5.6; T 70-200/2.8; FA 80-320/4.5-5.6; FA 31/1.8; Helios 85/1.5; D-FA 100mm f/2.8 macro
AF-540FGZ, AF160, Winder ME-II
Pozdrawiam,
Misiek
kaszalot napisał/a:Co ważne przesyłka w obie strony kurierem gratis!
rzulto!!
rzulto!!
A myslisz, ze serwisy innych systemów są lepsze ? Takż mają, zdaje się , po jednym serwisie.igorkrupa napisał/a:to do cholery ile ich jest w kraju ze tak sie chwala?
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Moje pstryki