Cytat
[ Dodano: 2018-05-02, 16:58 ]
matkus napisał/a:zestaw aparat->V6II (jako nadajnik) -> taśma klejąca jako izolacja -> V6II (jako odbiornik) -> lampa?
Nic z tego nie rozumiem! Po kiego taśma i co ma izolować???
Cytat
matkus napisał/a:Na pewno natomiast long nie działa, jak lampa jest tuż obok wyzwalacza.
Puszka:K-50, szkła: Sigma 10-20 f3.5, Pentax 18-55 WR, Sigma 50-500 OS, oraz: cactus v6II i RF60x
Zdjęcia FB, insta i blog matkus.com_____blog o łażeniu (też ze zdjęciami)
Dużo różności
Puszka:K-50, szkła: Sigma 10-20 f3.5, Pentax 18-55 WR, Sigma 50-500 OS, oraz: cactus v6II i RF60x
matkus napisał/a:zapowiadali nowy firmware
matkus napisał/a:a jedynego buga można naprawić kawałkiem taśmy lub lakieru do paznokci. Fakt, wygląda nieciekawie, ale działa.
Penteusz napisał/a:Rozglądałem się wobec tego dalej i trafiłem na Chińczyka no name za około/nieco ponad 7dych za zestaw nadajnik z odbiornikiem. Dokupiłem jeszcze 2 odbiorniki - każdy z nich to połowa ceny zestawu - i sobie ćwiczę.
Penteusz napisał/a:Zasięg 30m. Ale kto tak naprawdę potrzebuje więcej?
Dużo różności
Fenol napisał/a:Ja nie rozumiem jak można kupić drogi aparat, do tego drogie systemowe lampy i wpinać w to tanie chińskie wyzwalacze
W takiej sytuacji pewnie też na kaktusy bym się nie zdecydował. Ale ja nie miałem żadnej lampy, a że RF60X ma wbudowany odbiornik, to już aż tak drogo nie wychodzi. W prawdzie 400zl za nadajnik trzeba dać, ale do tego za 650 zł dostałem lampę już z odbiornikiem, więc już innego odbiornika nie muszę kupować. A do tego mam HSS i TTL (choć na tym drugim mi mniej zależy).Penteusz napisał/a:
Było tylko jedno "ale" - jedna sztuka tegoż to 4 stówy. Mam 3 lampy systemowe i w tej cenie pies pogrzebany. Musiałbym zakupić 4 elementy, co po żmudnym podliczeniu (4x4 stówy) daje jakiś absurdalny wynik za taki zestaw.
tak, jak na 1 lampę, to sporo, ale rozbudowa będzie tańsza, tylko na razie nie mam na to kasy. A za te pieniądze i tak bym nie kupił 2 innych lamp z hss i zdalnie wyzwalanych.Penteusz napisał/a:matkus, ale tysiak pękł, a lampa tylko jedna
FF, Crop / Klisza, Cyfra / 12mm - 400mm