Dużo różności
bbartlomiej napisał/a:To jest dopiero news.
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
Coś mi się tu nie zgadza, Michu. Masę własną, czy masę startową?Michu napisał/a:podwajając tym samym swoją masę o połowę
*ist DS | K20D | K-5II | 17 | ME-Super | G9X
Mam Pentaksa i nie zamierzam przepraszać
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
Michu napisał/a:podwajając tym samym swoją masę o połowę
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
Tak jak obecne DFD - dobrze, ale w C-AF gorzej niż PDAF na matrycy. Co do "Deep learning AI" to nie ma nic wspólnego z AI. W ogóle mało co obecnie ma cokolwiek wspólnego z AI. To tylko Machine Learning, szukanie wzorców.Ryszard napisał/a:Ciekawe jak sprawdzi się to (cyt. ze slajdu Lumiksa na photorumors):
High speed, high precision AF
* Contrast AF, DFD technology
* Deep learning AI
Polska, cóż, to nie Śląsk, ale też tam ładnie, A. Sapkowski, "Boży wojownicy"
GX8, GM1, P7-14, P12-32, P35-100, P100-300, K50/1.1
Z całą pewnością AI wyrasta dzisiaj na symbol marketingowy i będzie notorycznie nadużywane. Z drugiej strony, niedawno miałem ciekawą rozmowę z naukowcem polibudy o wsparciu diagnostyki radiologicznej w medycynie. Tu się należy spodziewać ciekawych rzeczy.bbartlomiej napisał/a:mało co obecnie ma cokolwiek wspólnego z AI
Polska, cóż, to nie Śląsk, ale też tam ładnie, A. Sapkowski, "Boży wojownicy"
GX8, GM1, P7-14, P12-32, P35-100, P100-300, K50/1.1
Penteusz napisał/a:Gdzie skończy się sprzętowy wyścig?
I czy na pewno przekłada się on na równie szybko rosnącą ilość wybitnych zdjęć? (...) A potem oglądają prace starych i uznanych mistrzów, marząc o tym, by inspirując się nimi zrobić swoje zdjęcie życia. Ale nie chcą myśleć o tym, czym tamci swoje zdjęcia robili. Bo doszliby do smutnego dla siebie wniosku, że nie sprzęt o mistrzostwie decydował.
CzareK
Pentax
A rozumiesz sens przesiadki jako takiej? Czy chcesz mieć kilka systemów?irek83 napisał/a:może ja czegoś tutaj nie rozumiem
Po stopce nie widaćirek83 napisał/a:zdepentaxowany
Pentax
Pentax