Pentaksów trzy, w tym sprawne dwa... i nieco szkła.
Parowóz, widziałem parowóz!!!
Ijon napisał/a:Niesamowite zdjęcia, aż mam ochotę wyrzucić w diabły kasetkę, kupić kamerę wielkoformatową i ruszyć w świat![]()
fotonyf
zestawy K classic & digi & M42; MF: Mamiya RZ67; szkła i jakieś dodatki do tego wszystkiego i jeszcze L-758D
Ijon napisał/a:mam ochotę wyrzucić w diabły kasetkę, kupić kamerę wielkoformatową
Pozdrawiam
Michał
7.1-21.3mm 1:1.8-2.6 | 4.95-35.4mm 1:3.3-5.2 | 18-70mm 1:3.5-4.5 | 50mm 1:1.7 | 50-150mm 1:3.8
Ż jest P... p.
K10D i szklarnia
K1000
ME Super
... i kilka innych przydatnych zabaweczek
Pozdrawiam
Michał
7.1-21.3mm 1:1.8-2.6 | 4.95-35.4mm 1:3.3-5.2 | 18-70mm 1:3.5-4.5 | 50mm 1:1.7 | 50-150mm 1:3.8
Litol napisał/a:I po jaka cholere cale zagony jenzynierow sie glowia, rozwijaja techniki, opracowuja nowe technologie i inne duperele...
MiQ27 napisał/a:Najgorsza zaraza to marketingowcy, którzy Cię przekonują że Ci to niezbędne![]()
fotonyf
zestawy K classic & digi & M42; MF: Mamiya RZ67; szkła i jakieś dodatki do tego wszystkiego i jeszcze L-758D
K10D i szklarnia
K1000
ME Super
Zeby moc zrobic kolorowe zdjecia ludzi w ruchuLitol napisał/a:I po jaka cholere cale zagony jenzynierow sie glowia, rozwijaja techniki, opracowuja nowe technologie i inne duperele...
CytatHe also successfully experimented with making color prints of the photographs, but the process was complicated and slow. It was only with the advent of digital image processing that the images could be satisfactorily combined into one
pozdrawiam,
dzerrry
A czy filtr Bayera nie robi w zasadzie tego samego?pawelek-79 napisał/a:Wyobrażam to sobie, jako wbudowane wewnątrz kółko trójkolorowe przed matrycą, które by się obracało dość szybko i pozwalało na wykonanie 3 ekspozycji tego samego kadru przy czasach np. 1/100s dla każdego koloru
pozdrawiam,
dzerrry
K10D i szklarnia
K1000
ME Super
CytatA czy filtr Bayera nie robi w zasadzie tego samego?
http://aleknowak.net
Go Out And Burn The Sensor Again
Ej, przeciez dawalemLitol napisał/a:Cosik mi sie widzi, ze nie wyjszloTo chyba przez niski poziom
![]()
pozdrawiam,
dzerrry
dzerry napisał/a:W moim sklepiku pojawial sie bursztynowy Zlatopramen.
dzerry napisał/a:by sie przydal
K10D i szklarnia
K1000
ME Super