lulula napisał/a:Czy wybrany zestaw może współpracować na odległość czy muszę dokupić do tego radioodbiornik
lulula napisał/a:Czy jest jakiś problem przy współpracy z obiektywami szerokokątnymi
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
plwk napisał/a:Współpracuje z obiektywami o ogniskowych w zakresie od 20 do 105 mm.
Morituri Nolumus Mori
www.rivelv.deviantart.com / https://500px.com/rivelv
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
pozdrawiam
k-S2 GR Fuj
Morituri Nolumus Mori
Blesso napisał/a:Yong Nuo 585EX możne się komunikować na jednym z 4 kanałów z aparatem np K-5II, pracuje ona jako lampa podrzędna i można nią sterować za pomocą innej lampy ustawionej jako "master" ( np Metz 58i).
Lampa ta nie posiada odbiornika zgodnego z nadajnikami firmy Yong Nuo (np RF602/RF603/RF605) - dlatego nie wyzwolimy jej "radiowo" za pomocą tych urządzeń. Najwyżej możemy podłączyć ją do nich za pomocą kabla i wyzwolić ręcznie( przycisk np w RF605).
plwk napisał/a:Ta lampa może pracować w trybie slave (jako odbiornik) z inną pentaksową lampą, pracującą jako nadajnik.
Rivelv napisał/a:plwk napisał/a:Współpracuje z obiektywami o ogniskowych w zakresie od 20 do 105 mm.
ale tylko manualnie. w automacie współpracuje w zakresie 20-58mm
pepek napisał/a:Z zoomem też może być problem jak w YN585. Musisz sprawdzić to osobiście.
Morituri Nolumus Mori
lulula napisał/a:Czym jest zoom w lampie?
lulula napisał/a:pepek napisał/a:Z zoomem też może być problem jak w YN585. Musisz sprawdzić to osobiście.
Rozwiniesz? To jest właśnie jedno takich stwierdzeń, których nie rozumiem. Czym jest zoom w lampie?
Plusem wyboru YN-560 jest właśnie możliwość sprawdzenia jej na miejscu . P-TTL trochę mi szkoda, ale może manual nie będzie wcale taki ciężki do nauki i późniejszej obsługi? Jak to wygląda z Waszego doświadczenia?
No i może dokupiłabym później 585EX do kompletu..
K1-II, poprzednio K-70 (kupiłbym jeszcze raz!), kiedyś w przeszłości Canon
lulula napisał/a:Lampa wbudowana w body się w to wlicza? Bo widzę, że o zewnętrznym radioodbiorniku mogę zapomnieć?
Blesso napisał/a:Zauważone problemy.
- przy pracy jako lampa "slave" w trybie SP ( wyzwalana przez lampę wbudowaną w body) dwukrotnie ( na około 30 strzałów) lampa "strzeliła" pełną moc błysku.
pozdrawiam
k-S2 GR Fuj
PENTAX / FUJI X.
Rivelv napisał/a:lulula, a skąd klikasz?
lulula napisał/a:
PiotrK. no dzięki, to już w ogóle nie wiem co wybrać Godox jednak odpada ze względu na małą liczbę przewodnią. Idę jutro przetestować yn-560, jak mi nie przypasuję to może spróbuję z Shanny.
K1-II, poprzednio K-70 (kupiłbym jeszcze raz!), kiedyś w przeszłości Canon
lulula napisał/a:Rivelv napisał/a:
lulula, a skąd klikasz?
z Łodzi
lulula napisał/a:Penteusz, super, dziękuję!