MF , FF , APS-C
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
MF , FF , APS-C
Pozdrawiam
Łukasz Bakuła
„Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. Płażewski
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
bakulik napisał/a:Ponoć w K-5II i starszych brak jest wymaganej ilości pamięci, aby móc obsługę obiektywów z elektroniczną przysłoną dodać do firmware.
MF , FF , APS-C
Pentax
irek83 napisał/a:foto, to może wymiana na kp ?
MF , FF , APS-C
*ist DS | K20D | K-5II | 17 | ME-Super | G9X
Mam Pentaksa i nie zamierzam przepraszać
MZ-5N|K-5"|K100DS|X10
FA43|FA24-90|FA100-300|F28|F24-50|F70-210|DA18-135|DA14|Jupiter K 135/3.5|SB-24|
VW Kafer 1200/68'
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
O! Następny któremu ergonomia KP nie odpowiada. Pentax zaprojektował taki wyśmienity korpus a znajdują się tacy którzy nim pogardzają. Toż to jest normalnie świętokradztwo.foto napisał/a:obrazek z KP bardzo ładny i nawet go macałem ale jakoś nie mogę z tą ergonomią
ZbyszekB napisał/a:O! Następny któremu ergonomia KP nie odpowiada. Pentax zaprojektował taki wyśmienity korpus a znajdują się tacy którzy nim pogardzają. Toż to jest normalnie świętokradztwo.foto napisał/a:obrazek z KP bardzo ładny i nawet go macałem ale jakoś nie mogę z tą ergonomią
MF , FF , APS-C
Ja czytam ze zrozumieniem w przeciwieństwie do Ciebie.foto napisał/a:Zbyszku ja nie gardzę, czytaj ze zrozumieniem
MF , FF , APS-C
plwk napisał/a:Czyli być może możliwy byłby mod, usuwający mało popularne funkcje, aby zwolnić pamięć na obsługę przysłony. Różnica w wielkości fw to prawie 7MB.
K-1 | K-3 II | K-5 | S A 18-35/1.8 | FA 77/1.8 | Irix 15/2.4 | F 50/1.7 | DA 55-300/4-5.8 | DA* 300/4 | TC 1.4x | A 28/2.8 | M135/3.5 |
http://marekskruch.pl
Bóg widząc, że światłość jest dobra, oddzielił ją od ciemności. [Rdz. 1-4]
Marek napisał/a:foto, nie wiem jakie to będą ekspertyzy, ale czy koniecznie potrzebujesz 300 mm? Może wystarczy coś do 200 mm? Wówczas szukałbym używanego Tamrona 70-200/2.8. Świetny optycznie i jasny obiektyw, którego na dodatek będziesz mógł bez żadnych ograniczeń używać z K-1, np. do zdjęć portretowych. Cena używanego Tamrona i nowego Pentaxa podobna...
MF , FF , APS-C
Pentax
irek83 napisał/a:foto, kup starszą wersję tego obiektywu
MF , FF , APS-C