Habeck  Dołączył: 10 Maj 2007
METZ 58 AF-1 Digital i K10D
Witam wszystkich,
większość z Was już znam, bo forum męczę od... jakiś 9 miesięcy, więc czas urodzić pierwszego posta i dać się poznać. :)

Pierwszy walnę z grubej rury, a żeby nie rodził się w bólach to będzie krótki. :)

Czy ktoś z Was miał już przyjemność sprawdzić lampę http://www.metzflash.co.uk/pages/metz27.htm z K10D? Na stronie Metza informują, że ma P-TTL więc wygląda na to, że pojawił się w końcu konkurent dla Sigmy EF-500 DG Super i Pentaksa AF 540 FGZ. Cenowo wypada całkiem nieźle na tle tych dwóch lamp (a od 540 to już więcej niż nieźle). Czy już był na grupie jakiś (beta)tester bo nie udało mi się znaleźć żadnych postów na temat tego flesza?

Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi - nawet te, które nie będą na temat. ;)

Fafniak  Dołączył: 19 Kwi 2006
odpowedz mi gdzie go kupic to przetestuje.... :evilsmile: .- seri jestem ciekaw gdzie tego lampiona maja na 100%

Jarek Dabrowski  Dołączył: 20 Kwi 2006
Pod spodem widać tabelkę z dostępnymi funkcjami dla Canona i Nikona.
Mam niejasne przeczucie, że ta lampa w wersji do Pentaksa istnieje póki co wyłącznie w kodzie HTML.

argawen  Dołączył: 19 Kwi 2006
Jarek Dabrowski napisał/a:
Pod spodem widać tabelkę z dostępnymi funkcjami dla Canona i Nikona.
Także to zauważyłem. Chwalą się PTTL, ale w tabelce cisza.

Litol  Dołączył: 14 Sie 2007
W ktoryms ze sklepow internetowych widzialem tez z dedykacja do Olympusa, ale do Pentaxa nigdzie nie widac...
... no chyba, ze mi wzrok nawala :-/
Tez jestem ciekaw jak ta lampa smiga, bo musze jakas kupic.
A tak na marginesie, ciekawe czy Metz wypusci wersje dla Pentaxa lampy 76 MZ-5 Digi.

piotr_luk  Dołączył: 14 Kwi 2007
Na stronach metz'a, przy wyborze lampy do K10 też jest już w spisie, ale niestety jeszcze "nieaktywna". Zdaje się, na razie to Jarek ma rację.

Fafniak  Dołączył: 19 Kwi 2006
Litol napisał/a:
A tak na marginesie, ciekawe czy Metz wypusci wersje dla Pentaxa lampy 76 MZ-5 Digi.
- a widziales cene?

Litol  Dołączył: 14 Sie 2007
Fafniak napisał/a:
- a widziales cene?

Niom :shock:
Tym bardzej, ze jak narazie to mnie nie stac ani na Pentaxa 540 ani na Sigme 500... :cry:

A tak z innej beczki, to chcialem sie przywitac. Skrobanlem dwa posty troche tak na szybko i glupio wyszlo. Dla wszysystkich :-B lub herbatka (bo zdaje sie nie wszyscy tu pijaja :-B ).
Mam nadzieje, ze mi wybaczycie jakies wpadki. Jestem poczatkujacym forumowiczem.

Pozdrawiam

Litol napisał/a:
(bo zdaje sie nie wszyscy tu pijaja :-B ).
Zgadza się - niektórzy pijają :-B :-B :-B

grohu  Dołączył: 25 Wrz 2006
czasami za dużo i robią zdjęcia na kacu

nazgul  Dołączył: 15 Paź 2007
Witam.

To mój pierwszy post na tym forum :) Mam K100D i rozważając lampę do mojego aparaciku także zwróciłem uwagę na rzeczonego Metza. Jest dostępny dla Pentaxa w cenach od 1200 do 1350 złotych ale czy ma P-TTL?

Google zapytane o to zachowuje sie neutralnie... Poza tym że przywiodło mnie tutaj ;)

nazgul napisał/a:
ale czy ma P-TTL?
Ma

nazgul  Dołączył: 15 Paź 2007
piotr_luk napisał/a:
nazgul napisał/a:
ale czy ma P-TTL?
Ma

Wielkie dzięki.

Zdaje mi się, że właśnie podjąłem męską decyzję :)

muciaq  Dołączył: 01 Wrz 2007
dobry wybor ^^ :-B chyba :-P

Skocz do: