tidus art  Dołączył: 09 Paź 2006
metz 58 gdzie kupowac
Witam,chcialem sie spytac gdzie polecalibyscie kupowanie takowej lampy. Jako ze na forum udziela sie osoba z Fotorimex'u poniekad mozna walic tam ,ale na alledrogo jest jeszcze kilka osob sprzedajacych te lampy. A moze jakies zaufane sklepy? No i ostatnie pytanie, gdzie mozna znalezc te lampe najtaniej.

Pozdrawiam

zorzyk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Hm...
1. O ile mam świadomość (a dzisiaj tylko kawa) to Fotorimex jest zaufany i ma umiarkowane ceny (a czasem wręcz bardzo dobre).

2. allegro - koń jaki jest, każdy widzi ;-)

3. najtaniej www.skapiec.pl, www.ceneo.pl i podobne, musisz szukać przedmiotu, który Cię interesuje.

argawen  Dołączył: 19 Kwi 2006
zorzyk napisał/a:
O ile mam świadomość (a dzisiaj tylko kawa) to Fotorimex jest zaufany i ma umiarkowane ceny (a czasem wręcz bardzo dobre).
Potwierdzam, bardzo dobry kontakt. Można się dogadać.
tidus art napisał/a:
No i ostatnie pytanie, gdzie mozna znalezc te lampe najtaniej.
Ktoś podawał, że w Fotozakupach. Coś ok. 1199 złotych polskich.

wielkie dzieki za info... w takim razie tak jak zamierzalem skorzystam z oferty fotorimex'u.... potrzebowalem takiego mentalnego potwierdzenia ...

:-B :-B :-B

Pozdrawiam

MiQ27  Dołączył: 17 Wrz 2007
argawen napisał/a:
Ktoś podawał, że w Fotozakupach. Coś ok. 1199 złotych polskich.

Ja podawałem.
To mój "sklep za rogiem", bo jest w Tarnowskich Górach, ale można też kupić on-line - wysyłkowo. Firma działa w branży foto od wielu lat. Kupiłem u nich moje obydwie cyfrówki, aczkolwiek w trybie off-line czyli w salonie :-)

MiQ27 napisał/a:
To mój "sklep za rogiem"
Osobiście to kupowałem tam same drobiazgi. Oczywiście przez internet . Ale obsługa pierwsza klasa :-) .

StarskiPL  Dołączył: 23 Wrz 2007
Polecam fotorimex. Bardzo miła, fachowa, chętna do współpracy obsługa.

maniownik  Dołączył: 28 Mar 2007
Ja polecam http://www.foto-net.pl/sklep/ tam kupiłem swojego Metza realizacja 24/h. Miła obsługa. Minus - do dzisiaj nie otrzymałem polskiej pentaxowej wersji instrukcji obsługi lampy mam za to do Canona, Nikona, Sony, Olympusa :evilsmile:

nazgul  Dołączył: 15 Paź 2007
Re: metz 58 gdzie kupowac
tidus art napisał/a:
Witam,chcialem sie spytac gdzie polecalibyscie kupowanie takowej lampy. Jako ze na forum udziela sie osoba z Fotorimex'u poniekad mozna walic tam ,ale na alledrogo jest jeszcze kilka osob sprzedajacych te lampy. A moze jakies zaufane sklepy? No i ostatnie pytanie, gdzie mozna znalezc te lampe najtaniej.

Pozdrawiam

Wydaje mi się że dobrą praktyką zakupów wszelkich rzeczy droższych i objętych gwarancją jest zakup możliwie najbliżej miejsca zamieszkania co oszczędza kłopotów przy ewentualnej reklamacji. Jak dla mnie kwestia pt. 50 złotych drożej nie gra w tym przypadku roli, niedawno kupowałem na Allegro klawiaturę Logitecha, sprzedający był spod Krakowa, wybrałem go, po klawiatura byłą kilka złotych tańsza niż u innych. Klawiatura dotarła uszkodzona, co prawda sprzedający nie robił problemu z wymianą ale procedura trwała kilka dni, poniosłem też dodatkowe koszty związane z wysyłką zwrotu. Moim zdaniem nie kalkuluje się...

Pozdrawiam :)

Cześ  Dołączył: 15 Lut 2007
nazgul napisał/a:
poniosłem też dodatkowe koszty związane z wysyłką zwrotu

sprzedawca powinien w takim wypadku wziąć koszty przesyłki na siebie

StarskiPL  Dołączył: 23 Wrz 2007
Żaden sprzedawca nie weźmie na siebie takich kosztów.

StarskiPL napisał/a:
Dziwne, gdy oddawalem pewien uszkodzony obiektyw, to sprzedawca pokrył koszty przesyłki.

Cześ  Dołączył: 15 Lut 2007
StarskiPL napisał/a:

My zawsze pokrywamy koszty przesyłki w takich przypadkach.

piotr_luk  Dołączył: 14 Kwi 2007
Cześ, bo wy jesteście Firma, a nie firma :lol:

muciaq  Dołączył: 01 Wrz 2007
no to juz wiem, gdzie za pol roku kupie metza ^^

muciaq, za pół roku to metz może być w każdym kiosku :mrgreen:

Mam tez takie pytanie, ostatnio zauwazylem ze na allegro jest Pentax 540 za ok 1500 zl, i pojawia sie pytanie, czy nie lepiej dolozyc kilka groszy i miec pentaxowska lampe, niz mimo wszystko niezaleznego producenta..
pozdrawiam

tidus art napisał/a:
miec pentaxowska lampe, niz mimo wszystko niezaleznego producenta..
wszystko zależy od upodobań i skłonności (lub jej brak) do czystości systemowej

muciaq  Dołączył: 01 Wrz 2007
piotr_luk napisał/a:
muciaq, za pół roku to metz może być w każdym kiosku :mrgreen:

aj, jeszcze żeby po 50 zł były ^^ to bym nawet bez gwarancji bral ;p oby sprawne ;]

PT  Dołączył: 13 Wrz 2006
tidus art napisał/a:
Mam tez takie pytanie, ostatnio zauwazylem ze na allegro jest Pentax 540 za ok 1500 zl, i pojawia sie pytanie, czy nie lepiej dolozyc kilka groszy i miec pentaxowska lampe, niz mimo wszystko niezaleznego producenta...

Jakbym miał kupować lampę w kraju po cenach krajowych, to bez wahania wziąłbym Metza. W stosunku do "540" ma ona jednak parę plusów, a podstawowe to wyższa LP i drugi palnik, jest też nieco mniejsza i lżejsza. O problemach ze współpracą z Pentaxami nie słyszałem. Sam kupiłem "540", ale tylko dlatego, że miałem możliwość zaimportowania jej z USA, a cena wyszła na tyle ciekawa, że nawet nie martwię się zbytnio brakiem PL-gwarancji :-) .

Skocz do: