| Samsung GX-1S | Nikon D300 | mała szklarnia | statyw GoldPhoto YH-324 | Kata 3N1-30
pozdrawiam,
dzerrry
K10D i szklarnia
K1000
ME Super
... i kilka innych przydatnych zabaweczek
Kolorek ci do głowy uderzył.dzerry napisał/a:przenosze do Hyde Park
ZX-7, K-5, Kadyszka i jeden limited
Litol napisał/a:Wiecie co? Marudzicie strasznie! Troche pojezdzilem po malych wioskach (nawet ponizej 150 mieszkancow) woj. warminsko-mazurskiego oraz podlaskiego i powiem wam, ze w ludziach tam mieszkajacych jest wiecje radosci. Nie roztrzasaja glupot typu: gdzie jest klasa lekkopolsrednia, tylko ciesza sie z tego co maja.
| Samsung GX-1S | Nikon D300 | mała szklarnia | statyw GoldPhoto YH-324 | Kata 3N1-30
Ej, Londyn w deszczu jest piekny, a moze jeszcze jakas fajna mgle zlapiesz!!!Tok'Ra napisał/a:w przyszlym tygodniu jade focic do Londynu. Mam nadzieje, ze nie bedzie padalo
pozdrawiam,
dzerrry
K10D + smc-fa 1.4/50
GX-10 i troszke starocia
Wlasnie o to chodzi. Mamy tu czysty, nieskazony przekaz. Zauwazcie, ze im mlodsze dzieci tym ciekawsze kadry. W tych zdjeciach jest wiecej fotgografii niz w 1000 wypieszczonych zdjec w internetowych galeriach. Tracimy czas na mierzenie FF i BF, analizujemy rozdzielczosc w rogach, roztrzasamy rozterki dotyczace czestotliwosci mieszania negatywu, a zapominamy o istocie. Ja wiem, ze nie kazdy urodzil sie z talentem do sztuk wizualnych, nie kazdy ma taka sama wrazliwosc estetyczna, ale kazdy z nas ma w sobie chociaz odrobine spontanicznosci. Pomyslcie o tym, gdy nastepny raz przylozycie wizjer do oka, by zrobic kolejne sztampowe i do bolu poprawne zdjecie.starymada napisał/a:Ale co najbardziej mnie w nich zafascynowalo to kadrowanie - widac tu spontanicznosc i nieskrepowanie.
A ja bede ich bronil. Dla mnie one sa wspaniale, nie tylko z estetycznego, bo rowniez z reporterskiego punktu widzenia. One w spontaniczny i niewinny sposob pokazuja prawde o tych ludziach. Nie sa skazone stereotypowym mysleniem reportera, ktory odwiedza egzotyczna kraine biedy i niedostatku i widzi tylko meneli spiacych pod zardzewialym traktorem i brudne dzieci bawiace sie oponami na zakurzonej drodze.kierdel napisał/a:Przyznaje sie, ze dla mnie nie ma nic wspanialego w tych zdjeciach
pozdrawiam,
dzerrry
dzerry napisał/a:A ja bede ich bronil.
GX-10 i troszke starocia
Bys sie zdziwil. Byl ostatnio w 3miescie festiwal fotograficzny, na ktorym prezentowali sie profesjonalni fotografowie, ale artysci. Tematem bylo przekraczanie granic. Gdyby zrobic z tych zdjec wystawe, bylaby jedna z lepszych na calym festiwalu.kierdel napisał/a:Wrzucic to do poftfolio profesjonalnego fotografa i dopiero wtedy wystawia mu cenzurke.
pozdrawiam,
dzerrry
K10D i szklarnia
K1000
ME Super
Litol napisał/a:Zdaje się, że ty "nie słyszysz dzwoneczka"
GX-10 i troszke starocia
kierdel napisał/a:Wolalbym jednak nie czytac takich tekstow.
K10D i szklarnia
K1000
ME Super
Litol napisał/a:Dorastając tracimy dziecięce spojrzenie. Zaczynamy wszystko analizować, porównywać itd.
GX-10 i troszke starocia